Kerstconcert in Otegem met Dana Winner steunt Boven De Wolken en school Athena

De afgevaardigden van de diverse verenigingen die het kerstconcert in de Sint-Amand en Sint-Annakerk in Otegem organiseren. © GJZ
Redactie KW

Vijf Otegemse verenigingen etaleren een sterk staaltje samenwerking door samen een kerstconcert te organiseren. Dit keer staat Dana Winner op de affiche. De verenigingen steunen daarmee twee goede doelen.

Op zondag 19 december brengt Dana Winner een concert in de Sint-Amand en Sint-Annakerk in Otegem. Dit doet ze op uitnodiging van Otegemse verenigingen die de handen in elkaar sloegen om een concert te organiseren. Het idee kende enkele jaren terug zijn ontstaan in de Kerkfabriek. Luc Waelkens en Marnic Veys lieten het niet bij woorden alleen en bekeken de mogelijkheid om een concert te organiseren.

In 2017 was dit met Mieke en Luc Van Meeuwen, in 2018 en 2019 kwam tweemaal Jo Vally langs en vorig jaar kon er door corona geen concert plaatsvinden. Er werd deze keer gekozen voor Dana Winner. Dat het concert bijna is uitverkocht, bewijst alvast dat het een goede keuze was.

Iets doen voor de medemens

De initiatiefnemers van de Kerkfabriek konden verenigingen zoals Samana, Okra, de Gezinsbond en het koor Cantabilé achter zich scharen om de werklast te verdelen. “Samen hebben we één doel. We willen iets doen voor de medemens die minder geluk heeft, om welke reden dan ook. We steunen dan ook goede doelen op basis van het voorleggen van facturen of onkostennota van een specifieke activiteit of investering”, zegt Luc Waelkens.

Bijzonder aan de inzet van de verenigingen is dus dat ze er de eigen clubkas niet mee spijzen. De opbrengst van het concert gaat immers naar de vzw Boven De Wolken. Deze vzw biedt gratis professionele fotosessies aan voor sterrenouders bij het verlies van hun baby. Verder gaat een deel van de opbrengst naar Athena Campus Ter Bruyninge in Marke, dat aangepast onderwijs aanbiedt aan jongeren van 13 tot 21 jaar die het niet makkelijk hebben via de klassieke manier van onderwijs.

Glaasje cava na het concert

Het kerstconcert heeft plaats op zaterdag 19 december om 18.30 uur in de kerk in Otegem. Kaarten aan 35 euro zijn te verkrijgen via kerstconcertotegem@gmail.com of via 0477 83 58 89. Na het concert, dat twee keer 50 minuten duurt, krijgt iedereen een glaasje cava aangeboden op de eindejaarsfeesten. Luc Waelkens wil daarom ook de vele sponsors bedanken die het mogelijk maakten dit concert te organiseren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.