https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kerk Vichte decor voor opnames online show met oudejaarsavond

Dj Stijn VM van dancing Illusion draait zijn set in de Sint-Stephanuskerk in Vichte met aangepast licht, geluid, een professionele draaitafel en een paar speciale effecten.© (Foto GF)
Dj Stijn VM van dancing Illusion draait zijn set in de Sint-Stephanuskerk in Vichte met aangepast licht, geluid, een professionele draaitafel en een paar speciale effecten.© (Foto GF)
Redactie KW

Met het online muziekevenement ‘New Years Eve at God’s House’ willen 5 dj’s uit Vlaanderen en Frankrijk mensen laten genieten op oudejaarsavond en het signaal geven dat de evenementsector zeker niet dood is. Initiatiefnemer dj Yves Delbeke uit Vichte zal met zijn evenementenbureau White Label Projects een 5 uur durende livestream uitzenden waarbij elke dj één uur het beste van zichzelf geeft vanuit de kerk in Vichte.

“De kerkfabriek verleende met veel enthousiasme haar medewerking en stelde de Sint-Stephanuskerk ter beschikking als decor en opnamestudio”, vertelt organisator Yves Delbeke (49). “Via de Vlaamse overheid kreeg ik dan groen licht om dit evenement te organiseren in deze coronatijden onder het mom van een trouwfeest waar niet meer dan vijftien aanwezigen toegelaten zijn. Vervolgens kreeg ik het ja-woord van burgemeester Gino Devogelaere (SAMENéén) en liet ik bij de politie registreren voor de politiepatrouilles van dienst dat er tijdens het opnameweekend in de kerk van Vichte extra licht en geluid kon opgemerkt worden.

Buiten het huis van God dat ons ter beschikking werd gesteld, kregen we ook de medewerking van de Anzegemse organist Bernard Cosaert die een aantal klassieke stukken zal spelen in samenspel met de dj’s. Om stipt middernacht zal je Bernard kunnen horen en er zal afgesloten worden met een stuk van Bach als uitvloeier.

We zullen voornamelijk kwalitatieve dance music brengen in een sereen en tof kader met laser, klank en licht. Je zal kunnen zien dat ons werk, waar we toch een zestal weken mee bezig waren, schitterend opgenomen werd vanuit vijf camerastandpunten.”

“Ik vind het bijzonder leuk dat ik mijn medewerking hieraan kan verlenen”, zegt dj Stijn VM (42) uit Lier. “Dat er vanuit de discotheekwereld iets zal te beleven vallen in de huiskamers in de overgang van oud naar nieuw zal een signaal van hoop geven binnen de discotheekwereld en aan de liefhebbers van dancings.”

“When you can’t party wit us, we bring the party to you!”, vult Yves Delbeke aan. “Verder kunnen we enkel hopen dat het vaccin zijn werk zal doen en dat alles weer normaal zal worden in 2021, want voor onze sector worden evenementen pas rendabel als er opnieuw 400 man worden toegelaten. ”

Donderdag 31 december tussen 23u en 04 uur is New Years Eve at God’s House met dj’s Michael Forzza, Stijn VM, Yves, CP, Fox en met medewerking van Bernard Cosaert via livevideo te volgen op https://fb.me/e/4v1EI5OcM . Alle info is te vinden op de website www.whitelabelbelgium.com of op de facebookpagina van White Label Projects.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.