Kamping Kitsch heeft zomerhit beet

© LINDE WALTERS BELGA
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wat zou Kamping Kitsch zijn zonder een eigen anthem? Jaarlijks brengen de nozems achter de ‘dulste fjieste van ‘t joar’ een eigen song op de markt en die van 2022 baant zich ondertussen een weg naar de internettop. ‘Gas Er Op’ breekt alle records en zet alvast de toon voor 20 augustus.

Van Youtube tot spotify en van Facebook tot TikTok, ‘Gas Er Op’ ontwijken lijkt ondertussen onmogelijk geworden. De hardcore deuntjes worden massaal beluisterd waardoor de organisatoren van Kamping Kitsch nu al kunnen spreken van een zomerhit.

Zanger Rinus

Waar Kamping Kitschclub Soundsystem voor de keiharde beats wist te zorgen, is het vooral het zangtalent van Nederlands cultfiguur Zanger Rinus dat de aandacht weet te trekken. De clip werd opgenomen tijdens Kamping Kitsch Club Holland, waar 7.000 verklede feestgangers de weg vonden naar de festivalterreinen in Eindhoven.

Op 20 augustus is Kortrijk dan aan de beurt, een gigantisch verkleedfestijn waar dit jaar niet minder dan 25.000 kleurrijke figuren worden verwacht. De ticketverkoop gaat aan rotvaart vooruit, waarbij de laatste schuif ondertussen al werd opengetrokken. De organisatoren zullen dan ook zonder enige twijfel richting een uitverkocht festival kunnen kijken.

Live

Voor de Booster XXL edition, de eerste editie zonder beperkingen na de coronacrisis, werd dan ook een indrukwekkende lineup samengesteld. Belgisch icoon Yves Deruyter, de Nederlandse Gers Pardoel of een Kabouter Plop? Allen zullen ze op de weide te spotten zijn, tot groot jolijt van de aanwezigen. Zanger Rinus zal er op de mainstage ook het anthem live brengen, waarbij zijn Romina voor de danspasjes zal zorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier