Isolde Lasoen covert Demis Roussos en Vangelis op nieuwe single

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De in Brugge geboren drumster gaat op ‘The Four Horsemen’ de psychedelische toer op om naar eigen zeggen het tijdsgewricht waarin we leven te typeren.

Begin jaren 70 was de psychedelische Griekse (prog)rockband Aphrodite’s Child het muzikaal vehikel van de jonge Demis Roussos en Vangelis. Later zouden ze afzonderlijk internationale successen scoren, maar in 1972 hadden ze hun conceptalbum ‘666’ te promoten. Voor dit concept grepen ze terug naar – jawel – ‘De Openbaring van Johannes’, vaak kortweg ‘Openbaring’ genoemd, of naar de Griekse naam, de ‘Apocalyps’, het laatste boek van het Nieuwe Testament en hiermee eveneens de gehele Bijbel.

Behoorlijk bizar dat Isolde Lasoen uitgerekend naar dit nummer teruggrijpt voor haar nieuwe single. Het getuigt in elk geval van haar muzikale veelzijdigheid.

Rocken big time

In een persmededeling zegt Isolde, die tegenwoordig ook achter de drumkit van Absynthe Minded waar te nemen valt, “dat mijn nieuwe single uitdrukt wat ik momenteel het meest mis: spelen met mijn fantastische live band (Les Bens, nvdr) en rocken big time . Luister tot op het eind van ‘The Four Horsemen’ en je zal weten waar ik op doel. Dat slot wordt mede gekleurd door een badass gitaarsolo van Ben Van Camp.”

De Finse artieste Laura Matikainen maakte de bijzonder in het oog springende – het zou er nog aan mankeren – spacy video bij Isoldes nieuwe single, die je hier kan bekijken:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.