Fanfare van Mesen heeft een nieuwe voorzitter

Met veel plezier neemt Dirk Jengember het voorzitterschap van de koninklijke fanfare van Mesen op zich. © EF
Redactie KW

Dirk Jengember (69) is de nieuwe voorzitter van de Koninklijke Fanfare van Mesen. Net als de vorige voorzitter Kimani Mylle bespeelt ook Dirk geen instrument. “Ik vervul vooral een ondersteunende rol.” Dirk heeft drie dochters van wie de tweeling Emily en Evelyn spelend lid is van de fanfare.

Met veel plezier zal Dirk het voorzitterschap op zich nemen. “Ik woon dan wel in Jabbeke, de band met Mesen die ik vanaf eind jaren 70 opbouwde zal niet verdwijnen. Ik heb hier alleen maar goede vrienden en die zal ik gezien mijn nieuwe functie wellicht wat meer zien, net als mijn familie.”

Voor Dirk is de rit naar Mesen vanuit Jabbeke ook een toeristische uitstap. “Mesen heeft heel wat te bieden. Ik rijd naar de kleinste stad met de mobilhome. Het gebeurt ook dat we overnachten in de mobilhome of we doen dat bij een van de dochters.”

Beeld en muziek

In een ver verleden was Dirk al eens voorzitter en wel van de diaporamaclub Media uit Mesen. “De interesse voor beeld en muziek kreeg ik blijkbaar mee met de moedermelk. Op heel jeugdige leeftijd was ik al bezig met het projecteren van prentjes in een pikdonkere achterkeuken. Met de club werden diashows georganiseerd.”

“Later wisselde ik het fototoestel voor de videocamera en startte ik mijn bijberoepsbezigheid. Samen met diverse professionele bedrijven werkte ik aan multimediale buiten- en binnenspektakels zo onder meer voor de Rally van Ieper, Miss Belgian Beauty of nog de opening van het In Flanders Fields Museum.”

Nu Dirk voorzitter is van de Mesense fanfare maakt hij zeker tijd om de vele beelden uit zijn archief van de muziekvereniging te verwerken tot één beeldoverzicht. “En daar zitten ongetwijfeld beelden bij van wat in de fanfare bekend staat als de tabagi. Het gaat over de laatste repetitie in voorbereiding van het Sint-Ceciliafeest wanneer ook wel wat uit de losse pols wordt gemusiceerd. In de overzichtsvideo verwerk ik ook graag de beelden van de vele feestelijkheden die de stad rijk is. En waar een feest is in Mesen is de fanfare aanwezig”, besluit de nieuwe voorzitter.

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier