Enkel Balthazar kan GOOSE afhouden van nieuwe nummer 1 in Ultra Album top 200

De hoes van Something New, het nieuwe album van GOOSE.
De hoes van Something New, het nieuwe album van GOOSE.
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Met hun vijfde langspeler ‘Sand’ weet Balthazar zich voor de derde week op rij aan de koppositie in de Ultra Album top 200 te verankeren.

Ook deze week zijn er in deze lijst enkele hoog genoteerde nieuwkomers en de hoogste is ‘Something New’ van GOOSE die meteen plaats twee inpalmt. Voor het Kortrijkse kwartet is dit een nieuwe triomf bijna exact vijf jaar nadat hun vierde langspeler ‘What you need’ op de hoogste plaats piekte.

John Noseda

Als format is ‘Something New’ heel bijzonder. Het is een mini-album dat de vijf meest recente singles van GOOSE omvat, aangevuld met remixes van die nummers. De meest in het oog springende nieuwe edit is wellicht John Noseda’s bewerking van ‘Something New’.

Noseda groeide op in Knokke en is vandaag één van de huisartiesten van de Safari Studios van GOOSE. Daarnaast is hij één van de medeorganisatoren van het festival WECANDANCE in Zeebrugge.

Na de lockdown

Deze avond streamde GOOSE vanuit hun studio annex muzikale biotoop trouwens een optreden waarin ze hun nieuwe nummers live speelden vanuit een installatie die Bart Stolle fabriceerde en met het opvallende artwork van ‘Something New’ correspondeert.

De eerste 250 fans die voor dit concert een ticket kochten, kunnen trouwens een gratis toegangskaart tegemoet zien voor een GOOSE-optreden in een concertruimte. Zanger Mickael Karkousse en zijn drie maten zijn daar naar eigen zeggen na een lockdown van een jaar wel aan toe.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.