https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Electrorocktrio Shuriken II brengt eerste ep ‘Dualism’ uit

Brent Thysebaerdt, Thomas Meire en Herman Axters alias Ozi One.© Foto Clara Neuenschwander, bewerkt door Herman Axters
Brent Thysebaerdt, Thomas Meire en Herman Axters alias Ozi One.© Foto Clara Neuenschwander, bewerkt door Herman Axters
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Acht jaar na de oprichting van Shuriken II is er van het Brugse elektronische breakbeattrio een eerste ep uit. ‘Dualism’ bevat vijf energiebommetjes die tekstueel behoorlijk wat actuele thema’s bevatten, met toevoeging van hiphop- en reggae-elementen en rauwe gitaren.

Shuriken ( Japans voor een ninjaster, red.) II is het geesteskind van Thomas Meire (40). Wat Liam Howlett was voor The Prodigy, is hij voor voornoemde act: het brein dat elektronische lagen op elkaar stapelt als betrof het plinten na de turnles. Zelf leerde Meire het klappen van de zweep met Jaywalker, zijn eerste muzikaal project.

“De studio-opnames reflecteren onze harde live sound”, vindt Meire. “Hiervoor speel ik leentjebuur bij The Prodigy, maar evengoed bij genregenoten als Pendulum en Chase & Status. Het zijn acts die live voor een compromis kiezen tussen een elektronische set-up en een rock-‘n-rollgevoel.”

Finalfix

Dit valt af te leiden uit de line-up van Shuriken II. Daar maken naast electro wizard Meire, rapper Herman Axters (41) alias Ozi One, gitarist Brent Thysebaerdt (25) en gastvocaliste Ellen Bosma (31) deel van uit, die te horen is op het catchy ‘The Feeling’.

Met een hoes ontworpen door de Oekraïense grafische artiest Algorithm Design is er thans ‘Dualism’. “Ik ben zeer tevreden met de harde, gedetailleerde eindmix. Hiervoor werkten we samen met Finalfix. Dit is het alter ego van een jonge Brugse drum-‘n-bassartiest die met zijn nummers zelfs scoort op internationale labels”, aldus Meire, die de vocalen van ‘Dualism’ opnam in de Brugse Shellshockstudio van Pieter Nyckees.

Maatschappijkritisch

Het handvol deuntjes op Dualism heeft een hoog in your face -gehalte. Ze knallen een eind weg. “Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat Shuriken II meer online samenwerkt. Herman en Brent sturen mij ideeën door, waarmee ik vervolgens aan de slag ga”, aldus Meire. “Tekstueel tekent Herman voor vier van de vijf nummers. Zijn maatschappijkritische visie leunt heel sterk aan bij onze ruwe muziek. Zo gaat ‘Skizo’ over polarisering, manipulatie en controle. Sociale media geven vaak een vals beeld van iemand. Op persoonlijk vlak raken we erdoor verdwaald.”

“In het door mezelf geschreven ‘My War’ heb ik het over mijn voormalig gevecht met het dagelijks bestaan dat doortrokken is van onechtheden. Mijn interesse in boeddhisme en hindoeïsme en beoefening van meditatie hebben gelukkig meer rust gebracht in mijn leven, al blijft er nog onrust en chaos over mijn schouder loeren. Dit verklaart die oerkracht in onze muziek.”

‘Dualism’ verschijnt op alle streamingsites en iTunes. Mochten er liveshows komen, is een fysieke release niet uitgesloten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten