“Dit najaar lanceren we nieuw album”: ‘t Hof van Commerce komt na 12 jaar met nieuwe muziek

Serge Buyse, DJ 4T4 en Flip Kowlier werken aan een nieuwe plaat van ‘t Hof van Commerce. © Christophe De Muynck
Philippe Verhaest

Twaalf jaar na hun laatste worp mogen de vele fans zich opmaken voor gloednieuw werk van ‘t Hof van Commerce. “Dit najaar lanceren we een nieuw full-album en heel binnenkort laten we een eerste single op de wereld los”, zegt frontman Flip Kowlier.

Twaalf jaar na Stuntman is het eindelijk zover: ‘t Hof van Commerce timmert aan een volledig nieuw full-album.

Komend najaar kan de trouwe fanschare van Vlaanderen bekendste hiphopformatie zijn hartje weer helemaal ophalen en zich opmaken voor ongetwijfeld enkele nieuwe classics.

Überpopulair

“We hebben er heel veel goesting in”, zegt Flip Kowlier, samen met Serge Buyse en DJ 4T4 (Kristof Michiels, red.) het gezicht van de band.

In 1998 wisten ze met En in Izzegem de Vlaamse muziekwereld door elkaar te schudden en 26 jaar later is hun populariteit alleen nog groter geworden.

© Tom De Smedt

Aftellen dus tot het voorlopig nog naamloze album in de rekken ligt en op streamingplatforms verschijnt, maar deze lente worden we al op een voorproefje getrakteerd. “Heel binnenkort laten we een eerste single op de wereld los”, aldus Kowlier.

Zevende album

De laatste plaat van ‘t Hof van Commerce dateert van 2018, toen het verzamelalbum Niemand grodder – de onutwisbaere culturele erfenisse van ‘t Hof van Commerce gelanceerd werd om hun twintigste verjaardag in de verf te zetten.

In 2012 zag Stuntman het levenslicht en in 2005 was Ezoa en niet anders een feit. Tel daar Rocky 7 (2002), Herman (1999) en En in Izzegem (1998) bij en ‘t Hof heeft straks zeven full-albums op het palmares prijken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier