Cactusfestival Brugge kondigt eerste namen aan

© DC

Cactusfestival Brugge heeft vrijdag zijn eerste namen bekendgemaakt. Het Brugse festival vindt begin juli 2022 plaats en komt meteen met een reeks grote namen. Zo zullen onder meer Robert Plant & Alison Krauss en Ben Harper & The Innocent Criminals de revue passeren. Binnenkort worden nog meer namen aangekondigd.

Na twee zomers vol coronaproof festivals en annuleringen staat Cactusfestival er in de zomer van 2022 opnieuw met een volwaardige 39ste editie. De organisatie maakte al bekend dat het festival plaatsvindt op 8, 9 en 10 juli maar komt nu ook met de eerste namen.

Op vrijdag 8 juli sluit Led Zeppelin-frontman Robert Plant de eerste festivaldag af samen met country- en bluegrassvocaliste en violiste Alison Krauss. De twee presenteren hun nieuwe plaat ‘Raise The Roof’ exclusief in het Brugse Minnewaterpark.

Ben Harper

Ook de Amerikaan singer-songwriter Ben Harper en zijn Innocent Criminals komen naar Brugge op zaterdag 9 juli. De Britse Richard Hawley is te zien op zondag 10 juli. Hij staat er na een carrière bij de Britse band Pulp als solo-artiest.

De organisatie zal binnenkort meer namen bekendmaken. De ticketverkoop start op vrijdag 17 december om 10.00 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.