https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bonnes Coronacarrousel in Wevelgem draait op volle toeren: “Wekelijks traktaat van muziektips”

Nicolas Debonne neemt je wekelijks mee op zijn Coronacaroussel. (foto SLW)©Stefaan Lernout
Nicolas Debonne neemt je wekelijks mee op zijn Coronacaroussel. (foto SLW)©Stefaan Lernout
Stefaan Lernout

Het zijn geen hoogdagen voor de muziekfanaat, jolige kroegbezoeker en inspirerende verteller Nicolas Debonne. Net zoals de rest van ons spendeert hij zijn avonden thuis, maar in zes afleveringen van Bonnes Coronacarrousel laat hij ons meegenieten van zijn vrolijke en verrassende vertellingen.

Bonnes Muziekcarrousel is een begrip in de brede regio van fuivend Wevelgem. Als vaste waarde tijdens ’t Schippersweekend is hij over het water een levende DJ-legende. Zijn alter ego, Verbonne de puntdichter, produceert dan weer een stroom grappige woordspelingen die hij dagelijks in avant-première uitprobeert bij zijn collega toogvrienden. Het coronavirus maakte abrupt komaf met dit zo drukke maar creatieve leven. Of toch niet?

“Gelukkig heb ik een goed gevulde platenkast”, zegt Nicolas. “Muziek inspireert me tot schrijven en zo kwamen we samen met de mensen van CC Guldenberg op het idee om via een nieuwsbrief wekelijks een aflevering van Bonnes Coronacarrousel te brengen. Telkens word je getrakteerd op een column, muziektips en een videoclipje van een muzikale aanrader.”

Ondertussen werden de eerste twee afleveringen al gepubliceerd. De eerste kreeg de titel ‘We bouwden deze stad met Carcassonne en Spotify’.

Carcassonne

“Net zoals vele van mijn vrienden wist ik absoluut niet hoe ik deze periode moest doorkomen”, legt Nicolas uit. “We spraken onder vrienden wel digitaal af, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Via een digitaal gesprek op je computer raakt een mens al vlug uitgepraat en ik ben normaal niet van het vlug uitgetaterde type! Tot ik op een dag op Boardgamearena digitaal het spel Carcassonne speelde. Ik werd afgemaakt door mensen van over de hele wereld, maar ik bleef proberen en nu mag ik mezelf zo’n freak noemen. Ik heb er een passende playlist op Spotify bij gemaakt, die ik tijdens het spel afspeel. Om de twee à drie dagen beluister ik bijgevolg dezelfde nummers (lacht) ! Speel je binnenkort dus eens Carcassonne, in je bubbel of online: doe gerust je voordeel met deze soundtrack die te vinden is onder mijn persoonlijke openbare afspeellijsten.”

De muzikale ontdekkingstocht is gegoten in een ludieke vertelling. Wie Nicolas zijn columns ‘Schijf van de dag’ kent, kan zich daar iets bij voorstellen. De volgende afleveringen van Bonnes Coronacarrousel kregen de titel ‘De liefde van God is geen slechte religie’, ‘Nico rijdt met Zjef van Rotterdam naar Antwerpen’, ‘Willy zit op een kameel en Harry zag alles al’ en ‘Het is er altijd koud maar als Hugo er is heb je een boekje om te lezen’.

(SL)

Inschrijven op de nieuwsbrieven van Bonnes Coronacarrousel kan op www.ccwevelgem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.