Bolis Pupul blikvanger op derde editie Push the Button in Oostende

Bolis Pupul won vorig jaar samen met Charlotte Adigéry nog een MIA. © BELGA/JAMES ARTHUR GEKIERE
Redactie KW

Op zaterdag 30 maart organiseren Muziekclub De Zwerver, Kunstencentrum KAAP en De Grote Post voor de derde keer het muziekfestival Push the Button. Verspreid over drie podia zal er een spannende mix van jazz, hiphop, pop, global sounds, experimentele en elektronische muziek weerklinken in De Grote Post in Oostende. De organisatie kondigt acht nieuwe namen aan. Bolis Pupul wordt een van de blikvangers.

Lode Pauwels (Muziekclub De Zwerver): “Bolis Pupul wordt zeker een van de blikvangers op 30 maart. Drie weken eerder, op 8 maart komt zijn debuut uit op het DEEWEE label van de broers Dewaele (Soulwax).”

Dj-sets

Zijn labelgenoot Movulango zal een dj-set brengen. Ook M I M I, een Brusselse met Zambiaanse roots en de Leuvense ALIA brengen dj-sets. “Arabische klanken krijgen we geserveerd door het Marokkaanse duo Aita Mon Amour. Esinam x Sibusile Xaba brengen een unieke samenwerking, dankzij hun Belgisch-Ghanese en Zuid-Afrikaanse wortels zijn ze sterk verbonden op artistiek en spiritueel niveau”, vervolgt Lode Pauwels.

Alex Deforce & Charlotte Jacobs verrassen met poëzie op een bedje van beats. Eenmansband Slumberland brengt obscure, hypnotiserende krautrock en exotisch gekleurde, vervormde postpunk met zelfgebouwde machines.

Oldskool hiphop

Eerder werden onder anderen Ão en Martha Da’ro, twee uitzonderlijke en unieke Belgische acts die eind vorig jaar elk een zeer goed onthaald full-album uitbrachten, aangekondigd.

“De andere vier namen komen uit de UK. Yoni Mayraz brengt een fijne mix van dansbare jazz en oldskool hiphop, het duo O. vermengt experimentele punk met impro-jazz en Forest Swords en Holy Tongue vermengen dub met electronica en nog een pak invloeden.”

“We hebben met onze huizen elk een zeer uiteenlopende stijl van muziek die we brengen” – Jaïr Tchong (KAAP)

Aya Braem (programmatie muziek bij De Grote Post): ”De Grote Post is de cultuurhaven bij uitstek voor een festival als deze, we stellen het hele jaar door onze ruimtes ter beschikking voor jonge en straffe makers (residentenwerking). We willen met Push the Button muzikale grenzen opzoeken, straf talent een podium bieden en een publiek ontvangen met een eigenzinnige smaak.”

De drie partners hebben de voorbije maanden geschaafd aan een line-up die evenwichtig is samengesteld uit delen hiphop, electronica, jazz en wat ze zelf experiment noemen.

Jaïr Tchong van KAAP ziet daar een duidelijk verhaal in. “We hebben met onze huizen elk een zeer uiteenlopende stijl van muziek die we brengen. Als KAAP richten we ons meer op jazz en wat je onder de noemer experimenteel kan noemen, De Zwerver sluit meer aan bij hiphop en electronica. Die twee muzieklijnen smelten samen in het geweldige gebouw van De Grote Post waar we het publiek met een breed smakenpallet op hun wenken kunnen bedienen.”

De ticketverkoop is al gestart. In voorverkoop kosten tickets 25 euro. Info: www.degrotepost.be/agenda/3900/push-the-button/de-zwerver-kaap-de-grote-post

Alle artiesten:

Bolis Pupul

Ão

Forest Swords

Holy Tongue

Martha Da’ro

O.

Yoni Mayraz

Esinam x Sibusile Xaba

Aita Mon Amour

Alex Deforce & Charlotte Jacobs

Slumberland

M I M I

ALIA

Muvulango

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier