Bluesmuzikant Guy Verlinde uit Aartrijke eert verliefde vader nu ook in videoclip

© gf
© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Een kleine maand nadat de naar Gent uitgeweken Aartrijkenaar iedereen verraste met zijn in het West-Vlaams dialect gezongen single, lost hij nu ook een videoclip bij ‘Keppe, ‘k zien ier voe joen’.

Het nummer gaat over zijn hoogbejaarde vader die, na een lange en moeilijke periode waarin hij zijn dementerende wederhelft moest afstaan op de dansvloer van de legendarische danszaal La Palma in Gits, een nieuwe liefde vond.

In het dialect

Voor september kondigt Guy Verlinde een nieuw album aan. Eén van de tracks draagt de titel I’m your Man . Deze song gaat over het nieuwe liefdesgeluk van zijn vader Raf. Verlinde junior boog het in zijn oorspronkelijk dialect om tot Keppe, ‘k zien ier voe joen . Elina Spura maakte er een opvallende animatievideoclip bij.

Twee generaties glimmen van trots, want volgens junior Verlinde pikten radiostations van over heel de wereld de song al op. Het nummer staat sinds deze week als tip genoteerd in de Ultratop. (svv)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.