Balthazar kondigt release concertfilm aan

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

‘Sand Castle Tapes’ is een performancevideo rond het jongste album ‘Sand’. Bij dit project combineren ze een documentaire met een liveconcert. Het vijftal nam deze concertfilm gedurende enkele dagen op in een somber kasteel in de buurt van Brussel. “Terwijl ze voor het eerst samenkomen om de nieuwe songs te vertolken, met een bijbehorende twist en in het gezelschap van vrienden, krijg je een korte inkijk van de sfeer ter plekke.”

De Brusselse Heleen Declercq tekent voor de regie. Naar verluidt registreerde zij niet zomaar een liveshow. “Het is een andere manier om de band te leren kennen, terwijl ze met hun nieuwe songs hun carrière verder exploreren”, klinkt het.

In dit nog steeds door het nieuwe coronavirus gedomineerde tijdvak kan je het drie kwartier durende ‘Sand Castle Tapes’ virtueel bekijken. Door 11,70 euro over te schrijven op https://www.momenthouse.com/co/balthazar-sand-castle-tapes krijg je op donderdag 3 juni vanaf 21 uur een dag lang toegang tot voornoemde concertfilm.

Op donderdag 1 juli trapt Balthazar zijn nieuwe Europese ‘Sand’-tournee af met een optreden op Werchter Parklife.Op vrijdag 26 november doen ze de Lotto Arena in Antwerpen aan. Dat concert is inmiddels uitverkocht. Daarom werd een tweede gig de dag ervoor in dezelfde locatie ingepland. Daar zijn wel nog tickets voor.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.