Avelgem zomert afgetrapt met ‘Black out summer’

Op het zomerplein in Avelgem staan straks heel wat evenementen gepland.© GF
Op het zomerplein in Avelgem staan straks heel wat evenementen gepland.© GF
Redactie KW

Op het evenemententerrein aan het Avelgemse cultuurhuis Spikkerelle is woensdag de tweede editie van ‘Avelgem Zomert’ begonnen. ‘Black out summer’, het jaarlijkse zomerterras van Jeugdhuis Krak, mocht de spits met succes afbijten.

Avelgem Zomert werd pas vorige zomer voor het eerst georganiseerd, om de Avelgemnaars tijdens de coronacrisis dan toch van wat cultuur en sociale interactie te laten genieten. Op het groene zomerplein, dat naast cultuurhuis Spikkerelle én jeugdhuis Krak ligt, staat een tent waarin allerhande activiteiten georganiseerd kunnen worden. Niet alleen het cultuurhuis en Krak zetten al evenementen op de agenda, ook de gemeente zelf en lokale verenigingen deden al hun duit in het zakje. De gemeente Avelgem speelt met het idee om van ‘Avelgem zomert’ een jaarlijks volksfeest te maken.

Gehuurde olijfbomen

Met ‘Black out summer’, het zomerterras-evenement van Jeugdhuis Krak, konden de festiviteiten woensdagnamiddag echt beginnen. “Het was een groot succes”, zegt Freek Notebaert (34), medewerker bij Krak. Een kleine week na de lancering was alles uitverkocht. Normaal mogen er slechts 200 personen op het plein, maar na nieuwe versoepelingen kwamen daar nog eens 5 bubbels van twintig mensen bij. We hebben het zomerplein ook nog dat tikkeltje beter ingekleed. Normaal staan er enkel tafels en stoelen. Nu hadden we er een lounge-vibe bij gefabriceerd, met ligstoelen en gehuurde olijfbomen.

De sfeer werd verzorgd door lokale deejays als THWHT, Sweetness Jack, Voltage ft. Violinvasion, DJ Creator ft. live gitarist en Vanex. Niet te luid, uiteraard. De hoeveelheid decibels is nog altijd begrensd. Er waren vooral scholieren van het Atheneum en SJB Avelgem aanwezig, zij vierden het einde van het schooljaar.”

Openluchtfuif

Naast Black out summer staan er nog heel wat events op het zomerplein, met op 30 juli de show ‘Uitgerust en immuun: golf 2’ van stand up-comedian Xander De Rycke. Op vrijdag 13 augustus is er een grotere fuif gepland. Maar daarvoor is het nog even afwachten op nieuwe versoepelingen.

“We zijn realistisch, maar denken wel dat het zal doorgaan. Ook nu zijn er al testevents, mits negatieve test of al gevaccineerd. Vanaf augustus zou er nog meer toegelaten worden. We zijn aan het nadenken over een openluchtfuif, zonder bubbels en mondmaskers. De organisatie is nog niet opgestart, maar we hebben veel ervaring, onder meer met club Soda: we kunnen dus heel snel iets op poten zetten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier