Amuzang bezingt Eurovisiesongfestival in Tielt

Het Koninklijk Koor Amuzang brengt dit weekend een concert waarbij het Euro-visiesongfestival centraal staat. © WMe
Redactie KW

Het Koninklijk Koor Amuzang uit Tielt brengt op zaterdag 4 en zondag 5 mei een concert waarbij het Eurovisiesongfestival centraal staat. Onder de noemer ‘Belgium 12 Points’ brengen ze een aantal hoogtepunten uit de inzendingen van de afgelopen 68 jaar.

“Het Eurovisiesongfestival is iets wat iedereen kent, maar velen hebben er een soort haat-liefdeverhouding mee”, valt dirigent Rik Stevens met de deur in huis. “Het interesseert zogezegd weinigen, maar bijna iedereen heeft het toch gezien. Jaarlijks volgen tientallen miljoenen mensen het hele gebeuren. We vonden het dan ook interessant om eens te gaan grasduinen in het rijke aanbod van vele honderden liedjes die op het festival werden gebracht.”

14 landen

De lijst aan succesvolle nummers is dan ook lang. Het festival groeide uit van een wedstrijd met zeven landen tot twee halve finales en een finale. Dit jaar vindt het festival plaats van 7 tot en met 11 mei in Malmö in Zweden. Niet toevallig dus de week na het concert van Amuzang.

“Het was niet eenvoudig om het programma samen te stellen, net omdat er zo ontzettend veel keuze is”, vertelt dirigent Rik. “Vraag je eens in het rond welke drie liedjes zeker niet in het programma mogen ontbreken, vind je toch nog een hele grote verscheidenheid. Maar er zijn wel titels die steevast terugkeren.”

“Samen met de presentatie gaan we doorheen de geschiedenis van het festival en laten we liedjes uit heel wat verschillende landen aan bod komen, veertien landen in totaal. Het oudste lied is Volare uit 1958 en het meest recente Fairytale uit 2009. Uiteraard ontbreekt België niet met Goeie morgen morgen, J’aime la vie en Iemand zoals jij.” (LDW)

De concerten vinden plaats op zaterdag 4 mei om 20 uur en op zondag 5 mei om 16 uur in de Sint-Jozefskerk in Tielt. De nabijgelegen parking van Colruyt is zowel op zaterdag als zondag beschikbaar. Kaarten kosten 15 euro, kinderen tot 12 jaar betalen 5 euro. Je kan kaarten bestellen via de leden, cecileruis@telenet.be of op 0496 05 96 10. Achteraf kan er met een drankje nagepraat worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier