30 jaar geleden overleed Kurt Cobain: Oostendenaar Christof Witters werkt mee aan theatershow rond rockband Nirvana

Een ode aan Kurt Cobain in De Zwerver in Leffinge. © Getty/gf
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Vrijdag 5 april is het exact 30 jaar geleden dat Nirvana frontman Kurt Cobain overleed. Nirvana was het geluid van een generatie en drukte met hun baanbrekende grunge een stempel op de muziekgeschiedenis. Dit najaar tourt de live-rockumentary ‘Smell like memories’ door de Vlaamse theaterzalen… en ook in De Zwerver in Leffinge.

Het wordt een muzikale vertelling, met live-band, onder leiding van presentatrice Sofie Engelen. De visuals uit de voorstelling werden gemaakt en ge-edit door Oostendenaar Christof Witters. In maart 2025 houdt de voorstelling ook halt in De Zwerver.

Maar drie Belgische optredens

De legendarische rockband Nirvana speelde slechts drie keer in België. De helft van het land beweert er bij te zijn geweest, de realiteit leert ons dat het voor de lucky few was. Slechts heel weinig Belgen zagen de band echt aan het werk. Om vele fans toch nog dosis Nirvana toe dienen, komt er nu de rockumentary ‘Smells like memories’. Een muzikale vertelling onder de vleugels van Sofie Engelen (Radio Willy, Stubru), met Teen Spirit als begeleidingsband.

Deze voorstelling bulkt van de anekdotes, fragmenten uit de oude doos, vergeten gewaande interviews, rebelse visuals, wist-je-datjes en beklijvende covers gebracht door Teen Spirit, de Nirvana tribute. Radiostem Sofie Engelen – en naar eigen zeggen “de grootste Nirvana-fan van België” – is presentatrice van dienst en neemt het publiek op sleeptouw langs de tijdloze geest van het grunge-icoon Nirvana.

Hulp uit Oostende

Oostendenaar Christof Witters maakte overigens de visuals voor de show. Tijdens de voorstelling zie je beelden op meerdere schermen. Al die live-beelden, interviews, fragmenten werden bewerkt en gemonteerd door Christof Witters. Hij stond al in voor video-editing voor onder meer Studio Brussel, Radio Willy en bands zoals DIRK., Equal Idiots en Fleddy Melcully.

Op 13 maart 2025 staat de live-rockumentary ‘Smells like memories’ in De Zwerver in Leffinge. Tickets en info via www.show-time.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier