Publiek beslist mee welke topstukken 3D-scan krijgen bij Eperon d’Or in Izegem

Onder andere een Izegems topcollectiestuk uit 1930, vervaardigd in Eperon d’Or, is een van de kanshebbers om in 3D gescand te worden. © GF
Redactie KW

Eperon d’Or in Izegem laat het publiek mee beslissen welke topstukken uit de schoenencollectie een 3D-scan zullen krijgen. “In deze eerste fase zullen vijftig objecten uit de ruime collectie van het museum aan bod komen”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe (N-VA).

“In het kader van een digitaliseringsproject kan er een 3D-scan uitgevoerd worden en hiervoor moeten vijftig collectiestukken geselecteerd worden”, zegt projectverantwoordelijke Lie Cauwelier. “Iedereen kan mee bepalen welke stukken hiervoor in aanmerking komen. Het gaat om een lijst van 250 schoenen die moeten beoordeeld worden. Bij elke schoen wordt een foto getoond en is de naam van de fabrikant, het merk, de plaats en het jaar van productie vermeld.”

“Door het digitaliseringsproject zullen de topstukken op een unieke manier kunnen ontsloten worden voor het ruime publiek. Tegen eind dit jaar moet het project afgerond worden en geïnteresseerden kunnen tot zaterdagavond 3 juni hun stem uitbrengen”, besluit schepen Kurt Himpe.

De lijst met schoenen die beoordeeld moeten worden, vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier