Jukeboxmuseum De Panne was amper enkele weken open en sluit nu definitief de deuren

De feestelijke opening van het Jukeboxmuseum eind 2018.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
De feestelijke opening van het Jukeboxmuseum eind 2018.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De jukeboxdroom van voormalig CD&V-schepen Frans Buyse spat uit elkaar… Hij haalde de jukeboxcollectie van Geert Olieu in 2018 naar De Panne en had er grootse plannen mee. Maar er liep heel wat fout en na een swingend openingsfeest in retrostijl bleven de deuren gesloten. Op de eerstvolgende gemeenteraad staat de definitieve sluiting op de agenda.

Het college van burgemeester en schepenen heeft al op 17 mei de principiële beslissing van de sluiting bekrachtigd, maar zwijgt voorlopig in alle talen tot na de gemeenteraadszitting.

Frans Buyse ziet het met lede ogen aan… “De jukeboxcollectie van Geert Olieu uit Menen mocht niet verloren gaan” vond Frans Buyse, die zelf een en ander verzamelt. Toen Geert hem vertelde dat het contract met ‘t Veer afliep en niet wist hoe het nu verder moest, werd er gebrainstormd over een oplossing. De vorige legislatuur investeerde zo’n 150.000 euro in het museum en van de collectie met 120 jukeboxen werden er een 70-tal tentoongesteld in de Kasteelstraat.

Amper enkele weken open

Het was de bedoeling om er een belevingsmuseum van te maken, waar ook afwisselend zo’n 500 nostalgische radio-exemplaren in de kijker zouden worden gezet. Uiteindelijk bleek het pand niet geschikt en het museum bleef amper enkele weken open. Het kwam niet tot een geschikte oplossing tussen alle betrokken partijen en dus valt na 2,5 jaar definitief het doek over het jukeboxmuseum. Wat er met de collectie zal gebeuren is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier