Expo Luc Martinsen en Nico Burssens bij B&M optiek

Schepen Vrije Tijd Bart Plasschaert, exposanten Nico Burssens en Luc Martinsen, inleider Willem Elias, burgemeester Bart Tommelein en zaakvoerder B&M optiek Luc Mangodt. © ML
Redactie KW

Bij B&M Optiek op het Sint-Petrus-en-Paulusplein opende een tentoonstelling van beeldhouwer Nico Burssens en schilder Luc Martinsen.

In Oostende floreren naast de vele reguliere kunstgalerijen steeds meer laagdrempelige exporuimtes in handelspanden. Optiek B&M, de zaak van Luc Mangodt en Ingrid Brackx, is daar een van. “Noem het een atypische galerie waar de bezoekers in eerste instantie niet naar kunst komen kijken maar er toch zijdelings mee geconfronteerd worden. Ik hoop dat dit tijdens het Ensorjaar in 2024 alleen nog meer navolging krijgt bij mijn collega-handelaren”, vertelt Luc.

In het spoor van Ensor, Spilliaert maar vooral Etienne Elias brengt Martinsen geschilderde dagboeken. Hij gebruikt dikke lagen verf en een explosie aan kleur. Zelfs op donkere regendagen krijgt de toeschouwer een zonnig gevoel.

Nico Burssens brengt zijn beeldhouwwerken onder de noemer Art Optimist uit. De grillige dynamiek van de natuur is zijn inspiratiebron. Zijn abstracte creaties dialogeren qua kleur harmonisch met de grote doeken van Luc Martinsen.

(ML)

De tentoonstelling is van dinsdag tot zaterdag van 10 tot 18 uur te bekijken, tot half februari 2023, in optiek B&M op het Sint-Petrus-en-Paulusplein.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.