Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

De ‘blijf in uw kot’-oproep van de overheid zorgt ervoor dat de afleveringen van ‘De Mol’ op Vier nog méér dan anders massaal bekeken worden. Het resultaat is dat ik de laatste weken heel veel reacties krijg van vrienden en kennissen met hun verdenkingen, gevolgd door de onvermijdelijke vraag waarom ik in godsnaam Christian blijf aanwijzen als mijn Mol.

Na vanavond kennen we de 3 finalisten van dit seizoen en daarom vind ik het de hoogste tijd om eens uitvoerig in te gaan op Jolien, Alina en Bart. Over Christian hou ik het deze keer kort, aangezien hij als Mol (als hij het echt is…) zeker is van zijn plaats in de finale.

Christian staat in alle polls troosteloos op de allerlaatste plaats als Mol, maar ik volhard in de boosheid

Binnen iets meer dan een week weten we wie Vlaanderen al wekenlang aan het voorliegen is. Op zondag 26/04 staat de finale van De Mol geprogrammeerd en op dit moment zijn er nog 4 mogelijke mollen in het spel.

Jolien (25) – bankbediende

Jolien is een fanatieke kandidate en bij sommigen komt dit heel verdacht over. Mijn vader zei altijd dat de enige fout die je niet mag maken, fouten vermijden is. Terwijl iedereen weet dat je juist door een fout te maken, je veel kan leren en beter kan worden.

Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

Heb je vorige week ook gezien hoe Jolien in een rechtstreeks duel met de Mol uiteindelijk met lege handen achterbleef (bankroet)? Als de bankbediende uit Ingelmunster de Mol zou zijn, stond ze te spelen tegen Gilles De Coster en wist ze al van te voren welke stolp ze niet mocht kiezen. Is het dan niet (te) gemakkelijk om als Mol tijdens een afvallingskoers alle nodige info al op voorhand te weten, als enige over te schieten om tenslotte al het geld te verliezen?

Ik had Jolien eigenlijk al vroeg in het seizoen uitgesloten als Mol, maar voor de volledigheid grasduin ik eventjes in mijn molboekje:

Tijdens de eerste aflevering biedt ze een heel laag bedrag voor de vrijstelling (400 euro) en komt ze uit het niets, na 2 minuten bedenktijd, met de oplossing voor het klokkenraadsel. Bij aflevering 2 waakt ze, samen met Laure, bij de doos van Pandora en verzwijgt ze dit tegenover de groep.

Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

Van aflevering 3 en 4 onthouden we haar discussies met Bart. Eerst volgt ze zijn orders niet op in het bos met de Minotaurus en een week later reageert ze als door een wesp gestoken als ze verneemt dat de advocaat weeral voor eigen gewin ging (2 pasvragen) in plaats van voor de groep. Aflevering 5 staat in het teken van de speciale vuurwerkeliminatie en daar toont ze zich terug van haar scherpste kant.

Wat mij betreft is het wekelijks smullen van een gedreven, bloedfanatieke kandidate met het hart op de tong. Hopelijk haalt de bankbediende uit West-Vlaanderen de finale!

Alina (20) – studente

Voor bijna alle kijkers staat het als een paal boven water dat Elisabet, de Mol van vorig jaar, een vrouwelijke opvolgster krijgt. Alina is met haar 20 lentes de jongste kandidate van het gezelschap, maar raast als een wervelwind doorheen de afleveringen.

De studente logopedie biedt tijdens de eerste aflevering maar liefst 5.400 euro voor de vrijstelling. Dankzij Alina slaagt de opdracht om de klok te luiden op het eiland, waardoor maar liefst 4.000 euro verdiend wordt. Tijdens aflevering 2 kiest ze, samen met Laure, voor de verkeerde bruidstaart. Mollenactie of was de communicatie met lerares Els uit Tielt niet al te best? Ik vermoed het laatste.

Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

De volgende week slaagt de muziekopdracht, volgens mij puur omdat Alina op het einde van de opdracht de cruciale beslissing neemt om het antwoord op de laatste vraag (kiezen uit verschillende metrohaltes) aan te geven op basis van de afstand tot de plaats van aankomst. Dit is het Syntagmaplein, waar het keurkorps van ceremoniële wachters van de Griekse president hun erewacht houden.

Beide groepen komen aan vóór de wissel van de wacht en het geld stroomt terug binnen! Hier neemt ze een goede beslissing, waar ze als Mol gewoon kan zwijgen. Vorige week, tijdens aflevering 6, blesseert ze in de morgen eerst haar enkel en daarna wil ze toch gaan hardlopen. Voor sommigen lijkt dit verdacht, maar had jij gekozen voor dat partijtje worstelen, een gevecht tegen de Kolos van Kalamata?

Bart (43) – advocaat

Als Bart de Mol zou zijn, dan heeft hij een duidelijk strijdplan. Flink toeslaan een maand voor de start tijdens het bieden voor de vrijstelling (10.200 euro) en vervolgens de voorbeeldige, fanatieke kandidaat spelen. Onder het motto ‘het doel heiligt de middelen’ heeft de advocaat in elk geval het spel het meeste beïnvloed met zijn gedrag en acties.

Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

Tijdens de eerste aflevering laat hij zich enerzijds volledig gaan tijdens de bieding, anderzijds daalt hij in een recordtempo van 24 seconden de berg af en aanvaardt hij zonder morren de verantwoordelijke positie in de kajak. Hij lost moeiteloos alle quizvragen op en peddelt als een Olympisch kampioen naar het eiland, waar hij Alina, Els en Bruno oppikt. Bart is vanaf de start in Meteora een drijvende kracht die het de echte Mol moeilijk maakt. Zo denk ik er toch over.

Tijdens aflevering 2 kiest hij in het bos de juiste hond om op zoek te gaan naar truffels. Een week later tijdens de rafting schiet hij, op aanraden van Christian, de kruik met het nadeel stuk, maar uiteindelijk slaagt de opdracht (1.900 euro). Wanneer Bart de leiding heeft komt er geld in de pot. Als de kandidaten beter zouden luisteren naar de advocaat kon er in het bos bij de Minotaurus zelfs meer verdiend worden dan de 1.000 die ze nu buit maakten.

Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken, daarvan waren we getuige bij aflevering 4. Het waren Dorien en Salim die bewust pasvragen boven het geld verkozen, maar Bart kon het niet laten terug voor eigen gewin te gaan en de groep in de steek te laten.

Met de uitspraak dat sommige kandidaten denken dat het hier ‘Vlaanderen Vakantieland’ is, maakte hij er zich goedkoop van af. Dit is Bart ten voeten uit, een kandidaat die er volledig voor gaat en wie kan hem ongelijk geven? Van aflevering 5 onthouden we vooral de eliminatie met vuurwerk. Heeft hij daar het rode scherm en is dit de reden waarom de spraakwaterval opeens zo stilletjes is? Vorige zondag struikelt hij tijdens het hardlopen met Salim, maar volgens mij was dit echt géén mollenstreek.

Als ik het fout heb, is Bart een fenomenale Mol. In het andere geval is de advocaat een schitterende kandidaat, de vedette van dit seizoen!

Christian (26) – consultant

Christian staat nog steeds in alle polls troosteloos op de allerlaatste plaats, maar jullie Mollenvanger volhardt in de boosheid.

Mollenvanger Marc Denys wikt en weegt de mogelijke finalisten

Toegegeven, de voorbije aflevering hield Christian zich rustig, maar de manier waarop hij vorige zondag Jolien met huid en haar verslond, verraadt toch grote klasse (en een goede voorbereiding). Christian is een meer dan waardige opvolger van Elisabet.

Hoe heeft Christian nu gemold tijdens de voorbije afleveringen?

Ik beloof jullie volgende week een uitgebreide vooruitblik op een ongetwijfeld superspannende finale. Dan zal ik je nog een laatste keer proberen te overtuigen dat de Brusselse consultant al heel de tijd iedereen om de tuin aan het leiden was. Door te twijfelen komen we tot de waarheid, maar jullie mollenvanger lijdt ofwel aan een hardnekkige vorm van tunnelvisie ofwel was hij van bij de start op het juiste spoor.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jippie, al 18.995 euro in de pot en zondag het allerlaatste rode scherm voor de finale…

Heel veel kijkplezier en tot volgende week!

‘Ollemolle Mol’! Volg het bij ons op www.kw.be/ollemollemol

Mollengroetjes,

Marc Denys

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.