‘Mijn Pop-uprestaurant’ BUFF officieel geopend in Oostende

‘Mijn Pop-uprestaurant’ BUFF is vrijdagavond officieel geopend met tractoren en runderen. “En met het mooiste zicht van alle deelnemers” glunderen Alexia en Thomas.

Johan Vande Lanotte (SP.A) mocht het symbolische lint doorknippen. © DJ

Schepen van Toerisme Johan Vande Lanotte (SP.A) mocht vrijdagavond symbolisch het lint doorknippen voor de officiële opening van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ BUFF. Om 17uur al, twee uur vroeger dan aanvankelijk voorzien. Want om 18uur was er gemeenteraad in Oostende. De Oostendse muziekband Klein Komitee zorgde voor de muzikale opwarmer. Waarna kandidaten Alexia en Thomas de tientallen afgekomen Oostendenaars toesprak. “We zijn heel fier om hier in Oostende op deze toplocatie ons restaurant te kunnen openen. Alexia is hier opgegroeid in de badstad, en ook ik heb een sterke band met Oostende. We zullen ons hier snel thuis voelen. En eerlijk is eerlijk, we hebben alvast het mooiste zicht van alle deelnemers”, lacht Thomas.

ervaring in horeca

De Oostendenaars mochten ook al eens een kijkje nemen in het restaurant. “Het is mooi ingericht, in de typische stijl van een slagerij. Zondag komen wij al eens eten. Vrienden van ons hadden gereserveerd, maar kunnen er niet geraken. Wij gaan met plezier op het aanbod in. We zijn benieuwd. De eerste kennismaking was alvast aangenaam”, zeggen Oostendenaars Jean-Claude Werniers en Petra Rotthier. Alexia en Thomas stelden ook voor het eerst hun personeel voor. Stefanie De Groot uit Oostende is één van hen. “Ik ben momenteel werk aan het zoeken in de marketing, en heb dus wat tijd”, zegt Stefanie. “Ik kom hier drie dagen helpen in de zaal. Ik kom uit een horecafamilie, dus ik heb wel wat ervaring. Vrienden van mij zijn kennissen van Alexia en Thomas en zo is de bal aan het rollen gegaan. Ik kijk in elk uit naar dit avontuur”, zegt Stefanie.

Niet iedereen tevreden

Niet iedereen is tevreden met de komst van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ op het Zeeheldenplein in Oostende. Sommige buurtbewoners betreuren dat ze hun zeezicht kwijt zijn. “Niets tegen de komst van het programma naar Oostende, maar waarom moest het opnieuw voor onze deur? We zijn ons zeezicht al bijna volledig kwijt door de Rock Strangers, en nu plaatsen ze nog eens containers ook. Dit is hier niet meer het Zeeheldenplein, maar het Containerplein”, zegt Mieke Vande Meulebroucke. “Het stadsbestuur haalde onlangs nog de BASE-letters weg met de woorden ‘als we streng zijn voor de bezetting van openbaar domein voor anderen, moeten we ook streng zijn voor onszelf’. Waar was de strengheid dan toen men besliste om naast de roestende rode rotsen nog eens een volledig gebouw gedurende diverse maanden te laten plaatsen voor het programma ‘Mijn Pop-up restaurant’?. De kleine spie zeezicht die wij nog over hadden naast de Rock Strangers is nu volledig weg. Dat er grote manifestaties naar Oostende komen, geen probleem. Maar het is jammer dat men steeds het unieke van Oostende, de zee, wegneemt”, aldus nog Mieke Vande Meulebroucke.

'Mijn Pop-uprestaurant' BUFF officieel geopend in Oostende

Mieke hekelt het gebrek aan uitzicht door het restaurant.
© DJ

(DJ – foto’s DJ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.