Maldegemse kunstenares en fotograaf starten artistieke samenwerking

Kunstenares Barbara Tas en fotograaf Kristof Claeys willen koppels een bijzonder valentijngeschenk geven.© AVH
Kunstenares Barbara Tas en fotograaf Kristof Claeys willen koppels een bijzonder valentijngeschenk geven.© AVH
Redactie KW

Een fotoshoot als koppel was de voorbije jaren het ideale valentijngeschenk. Kunstenares Barbara Tas van ArTas en fotograaf Kristof Claeys geven hieraan nu een originele touch door de favoriete foto uit de boudoir-fotoshoot van koppels om te toveren tot een heus kunstwerk.

Fotograaf Kristof Claeys maakte eerder al koppelfoto’s. Meer nog, hij maakte ook al boudoir-fotoreeksen met koppels die dat wensten. “Dat zijn heel speciale foto’s. Ik merk dan ook dat veel koppels de stap om zo’n foto’s te laten nemen nog te groot vinden. Dat komt nog niet echt van de grond.”

Kristof Claeys en Barbara Tas willen met hun actie het taboe rond dergelijke foto’s wegwerken. Koppels kunnen hun favoriete foto van de boudoir-shoot laten omtoveren tot een heus kunstwerk. “Het schilderij kan ik minstens even expressief maken als de foto’s. Het is daarom van groot belang dat de foto’s goed gemaakt zijn en dat alle aspecten juist zitten. Alleen zo kan ik ook in het schilderij de juiste expressie vastleggen.”

Ook voor Kristof is die persoonlijke aanpak van levensbelang. “De klanten kiezen zelf hoever ze willen gaan bij de foto’s. We gaan met elkaar in gesprek en creëren een persoonlijke band. Je mag er zeker van zijn dat de eerste paar foto’s niet de beste zijn. Naarmate het gesprek en de fotosessie vordert, groeit het vertrouwen en voelen mensen zich op hun gemak bij de situatie.” (AVH)

Meer info op www.kristofclaeys.be of www.artas.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.