Leerlingen van Brugs Sint-Andreasinstituut winnen filmprijs

juf Karin Robert, Jane Vandamme, Leia Bayley, Raphaëlle Huys, Illys Vanloo en Lucy Kerckhof samen met de juryleden Maï Calon en Mathias Sourbon. (foto gf)
Stefan Vankerkhoven

De vijfdejaars leerlingen van het Brugs Sint-Andreasinstituut hebben een filmprijs van het Jeugd en Film Makersfestival gewonnen.

In de Zomerfabriek in Berchem vond vorig weekend het JEF (Jeugd En Film) – Makersfestival 2021 plaats. Voor dit jaarlijkse festival worden elk jaar een dertigtal inzendingen – filmpjes geselecteerd door een jury. De inzendingen zijn gemaakt door makers van 6 tot 10 jaar (mini-makers) en makers van 11 tot 14 jaar (maxi-makers).

De jury bestond dit jaar uit Ammen Simpson Ogedengbe, een jonge regisseur die aan het RITCS, school of Arts te Brussel afstudeerde – Mathias Sourbron, talent manager en producer bij Hakuna Academy en Maï Calon, filmmaker en illustrator.

Spannend

‘Het was een spannende en feestelijke dag’, zegt juf Karin Robert, leerkracht van het vijfde leerjaar van het Sint-Andreasinstituut. Twee filmpjes van de klas van meester Bert Declerck en juf Karin Robert werden geselecteerd voor het winnen van de publieksprijs. De aanwezige leerlingen van het Sint-Andreasinstituut werden beloond voor hun inzet en hun bijdrage.

Ze maakten tijdens het voorbije Toekomstmakersproject en de filmworkshop van JEF een filmpje rond de klimaatopwarming en een filmpje rond sociale gelijkheid. Dit leverde ook een beloning op: een makers- en bouwdoos voor het creatief maken van een eigen kleine filmstudio.

‘Een mooie prestatie van onze kinderen’ zegt één van de aanwezige ouders. “Een welverdiende prijs voor onze leerlingen”, aldus een fiere juf Karin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten