“Traag beleven is de boodschap die het festival wil uitdragen”: Early bird tickets beschikbaar voor Kunstenfestival Watou

Goele Schoofs (rechterhand Koen Vanmechelen), curator James Putnam, projectcoördinator Annemie Mourisse, schepen Loes Vandromme, curator Michaël Vandebril en Jelle Van Riet.
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De nieuwe editie van het Kunstenfestival Watou, ‘Landscape of the Imagination’, vindt plaats van 6 juli tot en met 1 september. De ticketverkoop van het Kunstenfestival Watou 2024 is ondertussen van start gegaan en vroege boekers kunnen in mei en juni een ticket bemachtigen voor slechts 18 euro.

Kunstenaars en dichters tonen deze editie van Kunstenfestival Watou de kracht van verbeelding. “Ze gaan in dialoog met elkaar en met bijzondere plekken in en rond het dorp en kasteel De Lovie. Koen Vanmechelen, Michaël Vandebril en James Putnam treden op als curator. Ervaar kunst op unieke locaties, fiets langs klimaatpoëzie met de fietsroute Zwemlessen voor later of beluister de poëziepodcast Huis van de dichter. Watou Live brengt een hele zomer lang boeiende performances en concerten”, zo klinkt het bij de organisatie van Kunstenfestival Watou.

De ticketverkoop van het Kunstenfestival Watou 2024 ging ondertussen al van start. “Vroege boekers kunnen in mei en juni een ticket bemachtigen voor slechts 18 euro. De vroegboekkorting is geldig tot en met 30 juni. Vanaf juli betaal je voor hetzelfde ticket 20 euro.

“Met je festivalticket geniet je van een hele zomer vol kunst en poëzie. Je kan elke locatie één keer bezoeken, maar je ticket blijft gedurende de hele zomer geldig. Neem dus gerust de tijd om in alle rust de locaties te ontdekken. Als kers op de taart biedt het ticket gratis toegang tot alle Watou Live optredens.” Meer info over groepsbezoeken met gids en de verschillende (reductie-)tarieven vind je online terug.

Boek een arrangement

“Wie volop wil genieten van kunst, poëzie, en de prachtige omgeving van Poperinge en de Westhoek, kan zijn bezoek spreiden over enkele dagen. Traag beleven is immers de boodschap die het festival wil uitdragen”, klinkt het. “Boek een logiesarrangement via Toerisme Poperinge en krijg een warme ontvangst in de vorm van een exclusief welkomstpakket ter waarde van 80 euro. Dit pakket bevat niet alleen jouw toegangsticket tot het festival, maar ook een goedgevulde goodiebag met een bezoekersgids, tickets voor het Hopmuseum, een boekje met voordeelbonnen, een heerlijk streekproduct en een speciaal gebrouwen festivalbier.”

Open call tot 31 mei

“Ook dit jaar werd een open call gelanceerd. De oproep richt zich ditmaal niet tot individuele kunstenaars, maar tot collectieven en tijdelijke collabs die de volgende editie van het Kunstenfestival mee willen vorm geven. Het thema van de open call, ‘The Smell of Grass is Changing’, staat voor de aanpassing, transformatie en vernieuwing die we zoeken in de kunsten, en nodigt uit tot reflectie over onze veranderende wereld en de impact daarvan op ons creatieve proces en onze interacties. De inschrijvingen lopen ondertussen vlot binnen.” Geïnteresseerde collectieven en collabs kunnen zich nog tot 31 mei via de website registreren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier