Tien nieuwe zitbanken bij Brugse Kunstacademie op vraag van leerlingenraad

In de Noordstraat in Brugge, tussen de Stedelijke Academie en de Kunsthumaniora, staan nu tien zitbanken. Ze werden er geplaatst op vraag van de 25 koppige leerlingenraad van de Kunsthumaniora.

Vlrn Ann Soete, Jo Decoster, Herman Mulier, Robin Lauwereins en Thiemen Braems.© Foto Davy Coghe
Vlrn Ann Soete, Jo Decoster, Herman Mulier, Robin Lauwereins en Thiemen Braems.© Foto Davy Coghe

Begin oktober trokken enkele leerlingen naar het kabinet van schepen van Onderwijs Ann Soete. Ze hebben er meteen een probleem aangekaart van onvoldoende zitplaatsen in de buurt van de school. In het verleden zochten ze naar plaatsen in de buurt maar de leerlingen waren niet steeds overal welkom over de middag. Nu zijn er tien zitbanken langs de gevel van de Academie.

Gezien de beperkte ruimte tussen het groen en de gevel van de school werd gekozen vooor smalle banken zonder rugleuning. Het ging om een investering van de sta van 4600 euro. Ze zullen tijdens de lente- en zomermaanden druk benut worden door de vele leerlingen. De schepen bekijkt ook nog op extra fietsstaanplaatsen te voorzien. Nu lopen 516 leerlingen school in het Kunsthumaniora waar er vroeger 320 waren. De school kende een enorme boost.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.