‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent

De expo ‘Ruimte zkt. kunstenaar’ werd zaterdag geopend. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Zaterdag opende in exporuimte De Meridiaan de tentoonstelling ‘Ruimte zkt kunstenaar’. Zeven lokale artiesten krijgen er een maand lang de kans om hun werken te tonen aan het publiek.

“Door de covidcrisis en bijhorende agendaverschuivingen was het lang geleden dat we lokale kunstenaars in de kijker hebben gezet. Dat Blankenberge heel wat beeldend talent heeft, was te zien aan de vele kwalitatieve inschrijvingen: liefst vijftig kunstenaars waagden hun kans. Geen eenvoudige taak dus voor het cultuurcentrum en de externe juryleden om een keuze te maken.”

“Maar of het nu gaat om fotografie, beeldhouwwerken, schilderkunst of multimediale creaties, de diversiteit en creativiteit van het lokale talent zal zeker verrassen. De expo ‘Ruimte zkt kunstenaar’ toont aan dat Blankenberge barst van het creatieve talent. Elk kunstenaar heeft een eigen unieke stijl, van realistisch tot abstract, maar allen delen ze dezelfde passie en talent die ze willen delen met het publiek. Het is een boeiende selectie geworden van diverse kunstenaars en stijlen”, zegt Kathy Kamoen (Open VLD), schepen van Cultuur in Blankenberge.

Nog tot en met zondag 9 juni

De expo ‘Ruimte zkt kunstenaar’ loopt nog tot en met zondag 9 juni in exporuimte De Meridiaan aan het Casinoplein. Ze is gratis te bezichtigen van woensdag tot zondag, telkens van 14 tot 17 uur. De deelnemende kunstenaars zijn Alain De Caluwé (keramiek), Ann Declerck (fotografie), Brent Bourguignon (comic art), Chiara Labbadia (schilderkunst), Michel Vileyn (fotografie), Oleksandr Rumyantsev (schilderkunst) en Ralph Hauser (beeldhouwkunst).

Meer info over de expo vind je opwww.ccblankenberge.be.

Lees hier een interview met de deelnemende comic art-kunstenaar Brent Bourguignon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier