Marie-Jeanne houdt open atelier met artistiek schilderwerk in Meulebeke

Marie-Jeanne bij een recent doek van het mineraal vanadiniet. © Foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Op 4 en 5 mei houdt Marie-Jeanne Van Hove open atelier in de Lostraat 7 in Meulebeke, in het kader van Atelier in Beeld.

Marie-Jeanne brengt er een overzicht van haar artistiek schilderwerk, aangevuld met haar nieuwste creaties. Ze maakte ooit furore met haar prachtige bloementaferelen in een weelderige kleurenpracht. Ook met haar marines bewees ze haar uitzonderlijk schilderstalent.

Marie-Jeanne: “Ik ben steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Bij een bezoek aan de bib ontdekte ik enkele boeiende boeken met beelden van mineralen en koralen. Ik was zo onder de indruk van die kleuren en de gedetailleerde structuur dat ik me sindsdien verdiep in deze onderwerpen. Nu penseel ik mineralen en koralen zowel op canvas als op houten panelen. Ik laat me bekoren door gedetailleerde werkjes te schilderen, zowel op groot als miniformaat. Deze onderwerpen lenen zich uitstekend om een rijk kleurenpalet aan te wenden. Zo leerde ik het mineraal vanadiniet kennen, een opvallend mineraal dat bekendstaat om zijn betoverende rode tot oranje- en bruinrode zeshoekige kristallen. Ze zijn meestal transparant, waardoor we de mooie lichteffecten op doek kunnen weergeven. Nog een nieuwe uitdaging is het penselen van zwammen. Deze hebben een ragfijne structuur en dit is iets wat ik heel graag probeer weer te geven.”

Wie van de kleurenweelde van Marie-Jeanne wil genieten, is welkom op 4 en 5 mei, telkens van 11 tot 18 uur in de Lostraat 7 in Meulebeke.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier