Lieven Lefere stelt recent werk tentoon in geboortestad

Lieven Lefere speelt met de relatie tussen fotografie en werkelijkheid. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Nog tot en met 30 juni stelt geboren Roeselarenaar Lieven Lefere tentoon in Ter Posterie. In de tentoonstelling Sehr Langsam toont de kunstenaar zijn recent fotowerk uit de periode 2019-2023.

Lieven Lefere is een kunstenaar die speelt met de complexe verhouding tussen de fotografische afbeelding en de werkelijkheid. “Ik werk erg nauwgezet, in een bijzonder langzaam proces. Zorgvuldig manipuleer ik alle parameters die een foto maken tot wat hij is. Daarbij begint mijn proces vaak al maanden voor de foto genomen wordt. Ik vertrek van een uitgebreid onderzoek, met een veelvoud aan referentiepunten. Soms bouw ik zelf decors en scènes vanuit dat onderzoek of vanuit mijn herinneringen.”

Lefere schept binnen zijn beelden een bijzondere sfeer die de puur registrerende fotografie overstijgt en die gelijkenissen vertoont met de werkelijkheid zoals weergegeven in de schilderkunst of de architectuur.

Workshop cyanotypie

Met Sehr Langsam keert Lefere terug naar zijn geboortestad. “In deze solotentoonstelling toon ik mijn recent werk uit de periode 2019-2023. Je ziet er ook werken gebaseerd op de samenwerkingen met forensisch wetenschapper Martin Smith en archeoloog Darvill.”

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, op 4 mei geeft de kunstenaar een rondleiding. In het kader van de tentoonstelling is er op zaterdag 13 april ook een workshop cyanotypie, ook wel blauwdruk genoemd, voor kinderen. Deelnameprijs bedraagt 5 euro, inschrijven kan via www.despil.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier