Kunstzomer blikvanger van Atelier Offline: “Opnieuw van start”

Catherine Deschryver, Bert Vermeulen, Els Ghyselinck en Marc Vermeersch hebben een mooie kalender opgemaakt voor de komende maanden in Atelier Offline.© (Foto DJW)
Catherine Deschryver, Bert Vermeulen, Els Ghyselinck en Marc Vermeersch hebben een mooie kalender opgemaakt voor de komende maanden in Atelier Offline.© (Foto DJW)
Redactie KW

Marc Vermeersch, Catherine Deschryver, Els Ghyselinck en Bert Vermeulen van Atelier Offline hebben voor de zomermaanden een mooie programmatie klaar. Blikvanger wordt Kunstzomer 2021, in de derde week van augustus. Ook nieuw is Leesclub die in september van start gaat.

“Heel tevreden dat wij er weer mee kunnen beginnen na een jaar windstilte”, zegt Marc Vermeersch. “Vanaf 9 juni zijn wij opnieuw wekelijks open op woensdag van 14 tot 18 uur. Keramiek en zeefdruk gaan weer van start. Met Repair Café hebben wij er een nieuw evenement bij. Wij kunnen daarvoor rekenen op acht deskundige herstellers die zaterdag 26 juni van 14 tot 17 uur present zijn in Atelier Offline om huishoudelijke apparatuur, computers, fietsen en dergelijke meer te herstellen indien dat nog mogelijk is. Deze activiteit namen wij al een tijdje geleden over van Vrijzinnigencentrum Poincaré. Belangrijk in elk geval voor wie nog niet van zijn apparaten in huis afwil en ze ook nog niet naar het containerpark wenst te brengen. Altijd het proberen waard, dus.”

Eigen werk

Kunstzomer 2021 moet het paradepaardje van Atelier Ofline worden. Geconcentreerd rond het thema De Leie vragen Marc Vermeersch en collega’s dat zoveel mogelijk mensen aan de slag gaan met verf, potlood, klein, naald en draad of andere materialen waarmee ze hun eigen kunstwerk maken en indienen of afleveren bij het atelier aan de Groene Wandeling 62.

“De werken die wij binnenkrijgen gaan wij exposeren in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 augustus. Iedereen die het wenst, kan dan een bezoekje brengen en de creativiteit van de deelnemende Waregemnaars bewonderen. Daarbij kunnen ze in onze bar ook genieten van een drankje.”

En voor wie Atelier Offline nog niet kent en niet op de hoogte is van de activiteiten is er dit weekend een unieke gelegenheid. “Na de grote vakantie willen wij beginnen met Leesclub: een groepje van literatuurliefhebbers die graag boeken lezen en daarover ook willen praten. Daarvoor mogen we rekenen op de medewerking van Jan Vanherreweghe, afscheidnemend stadsbibliothecaris van Harelbeke”, kondigt Marc aan. “Daar zijn wij heel tevreden over. Jan staat garant voor deskundigheid. Hij weet waarover hij het heeft als het over boeken, literatuur, kunst tout court gaat. Over het waarom en hoe van Leesclub volgt de komende maanden nog meer gedetailleerd nieuws.”

Info: Atelier Offline, Groene Wandeling 62, 8790 Waregem, www.atelieroffline.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten