Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen

In kunstgalerie De Queeste Art staan er twee tentoonstellingen op het programma: de groepstentoonstelling 'Verbeelde Landschappen' en de fototentoonstelling 'Oh, Britannia!' van Niall McDiarmid (foto). © Google Streetview/gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

In kunstgalerie De Queeste Art in Abele/Watou staan er de komende weken twee tentoonstellingen op het programma. Enerzijds is er de groepstentoonstelling ‘Verbeelde Landschappen’, anderzijds de fototentoonstelling ‘Oh, Britannia!’ van Niall McDiarmid. De vernissage van beide exposities is op zondag 28 april vanaf 14 uur in De Queeste Art, Trappistenweg 54.

“De fotograaf Niall McDiarmid is vooral bekend voor zijn straatfotografie en portretten van onbekenden die hij tijdens zijn wandelingen ontmoet. Met oog voor mode, architectuur en speelse kleurencombinaties legt hij de ziel van hedendaags Groot-Brittannië bloot. Soms exotisch, vaak heel herkenbaar”, zegt Theun Vonckx van De Queeste Art.

“Naast zijn portretten heeft McDiarmid aandacht voor de grootstedelijke context. Melancholische straatbeelden van Londen in de vooravond. Treincoupés met een eenzame krantenlezer. Of het fijne lichtspel op een tafel in een pub. Niets ontgaat hem. Naast zijn bijzondere fotografie vallen er in De Queeste Art ook verschillende unieke fotoboeken van Niall McDiarmid te ontdekken.” ‘Oh, Britannia!’ is er van 28 april tot 26 mei.

Betovering

Filipa Figueiredo (PT) Lou Gils (BE) en Marc Ronet (FR) hebben in De Queeste Art de groepstentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ van 28 april tot 26 mei. “De trigger tot de tentoonstelling ‘Verbeelde landschappen’ was de ontdekking van het werk van Filipa Figueiredo, artist in residence in Quinta Magnolia, het cultuurcentrum Van Funchal. De Portugese kunstenares toonde er verbeelde composities gebaseerd op herinneringen aan en indrukken van Madeira”, aldus Vonckx.

“De betovering van exotische en endemische planten, de kliffen en het vulkanisme weet Filipa te vertalen in grote abstracte werken, impressies uitgedrukt in natuurlijke pigmenten en Japanse inkt op katoenpapier. Eenzelfde verbeelde energie schuilt in de werken van Lou Gils. Er lijkt een ingetoomde storm in te razen, gegroeid uit een sfeer van verlatenheid. Na zijn retrospectieve in het MUBA in Tourcoing en zijn bijdrage tot de tentoonstelling over de Groupe de Roubaix in La Piscine kunnen de imaginaire landschappen van Marc Ronet niet in de tentoonstelling ontbreken. Het werk dat groeit in opeenvolgende stadia is kenmerkend zijn kunst.” De Queeste Art is elk weekend op van 14 tot 18 uur.

Info: www.dequeeste-art.be, info@dequeeste-art.be en 0032 57 33 48 72

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier