Kortrijk zoekt streetartartiesten

Redactie KW

Op drie Kortrijkse locaties in de binnenstad maakt de stad ruimte om grote muurschilderingen te plaatsen. Daarvoor zijn ze op zoek naar artiesten. Deze projectoproep kadert binnen het Fotofestival Track and Trace.

Tijdens het voorjaar van 2021 nodigt het gratis Fotofestival Track and Trace bezoekers uit om in de voetstappen te treden van hedendaagse fotografen. Zes weken lang laten bekende en onbekende fotografen en artiesten een interactief spoor van beelden, muurschilderingen en verhalen na op verrassende binnen- en buitenlocaties die foto’s met elkaar verbinden. Het parcours is toegankelijk van 13 maart tot en met 25 april.

In het kader van dit fotofestival zoekt de stad kunstenaars die streetart willen maken. Kortrijk wil de komende jaren sterk investeren in streetart. Binnen deze kunstvorm wordt vaak met sprekende en aantrekkelijke beelden gewerkt. Dit sluit perfect aan bij het verhaal dat het festival naar de stad brengt.

Aan de parking tegenover het gebouw van Vzw De Stroate vlak bij het Begijnhof komt er ook een muurschildering.© GF
Aan de parking tegenover het gebouw van Vzw De Stroate vlak bij het Begijnhof komt er ook een muurschildering.© GF

Naast de verhalen van de fotografen maken we op drie Kortrijkse locaties in de binnenstad ruimte om grote muurschilderingen te plaatsen die ook op de route van het festival liggen. De werken moeten uiteraard nog geplaatst worden en hiervoor zijn we op zoek naar artiesten die hiervoor hun talent kunnen inzetten”, luidt het.

De locaties zijn onder de Noordbrug, de onderkant van de Dambrug en de parking tegenover vzw De Stroate. Per locatie werd op basis van de oppervlakte de vergoeding vastgelegd: Texture (Noordbrug) is 4.800 euro en Dambrug en De Stroate 2.800 euro. (PVH)

Meer info en voorwaarden kan je vinden op Projectoproep streetart | JC Tranzit (kortrijk.be)