Klanten stellen hun kunstwerken tentoon in Kaffee Lagaar: “Batjes ideale moment om te starten”

Zes kunstenaars en een cafébaas met achteraan een selectie uit de werken van de zes. Je herkent v.l.n.r. Jan Tousseyn, Tom Sintobin, Marc Manderick, Carine Parmentier, Magda Bonte, Maurits Biesbrouck en Caroline Blondeel.
Wouter Vander Stricht

Toen Julie Vercruysse toezegde om een muurschilderij te creëren aan Kaffee Lagaar, kreeg Tom Sintobin ook het idee om binnen ook te exposeren. En de kunstenaars, die vond hij onder zijn klanten.

Ze zijn met zes. Kunstenaars Magda Bonte (Kachtem), Carine Parmentier (Izegem), Jan Tousseyn (Izegem), Caroline Blondeel (Kuurne), Marc Manderick (Kachtem) en Maurits Biesbrouck (Roeselare) zijn stuk voor stuk leerlingen van kunstacademie Art’Iz. Dat ze heel wat in hun mars hebben kunnen ze nu ook bewijzen in Kaffee Lagaar. “Ik vond de Batjes een ideaal moment om een expositie te starten”, opent waard Tom Sintobin. “Deze kunstenaars komen hier vaak over de vloer, dus was het logisch dat we hen een kans gaven hier te exposeren.”

Alle werken zijn te koop

De wanden van ‘de serre’ hangen ondertussen vol met hun werken, ieder hanteert natuurlijk zijn eigen stijl. “We komen hier inderdaad vaak over de vloer”, klinkt het bij het zestal. “We exposeerden ook al elders, maar zijn blijf met deze kans. De werken zijn ook stuk voor stuk te koop.”

Bedoeling is dat de expostie meerdere weken of maanden blijft lopen. “En als er een werk verkocht wordt, dan kan er ander aan de wand komen”, redeneert Tom Sintobin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier