Kijk binnen in de kunstataliers van keramiekatelier Terra en Hendrik Gardyn uit Deerlijk tijdens ‘Atelier in beeld’

Keramiekatelier Terra is een van de Deerlijkse deelnemers aan ‘Atelier in beeld’. © DRD
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

‘Atelier in beeld’, het grote openatelierweekend voor beeldend kunstenaars, is op zaterdag 4 en zondag 5 mei aan de derde editie toe. In Deerlijk nemen keramiekatelier Terra en Hendrik Gardyn deel.

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei openen kunstenaars en atelierwerkingen in Vlaanderen en Brussel weer hun deuren voor de derde editie van ‘Atelier in beeld’. Tijdens dit grootschalige openatelierweekend krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen achter de schermen van meer dan 1.500 ateliers. Die werkplekken zijn vaak verrassende locaties, die doorgaans gesloten blijven voor nieuwsgierige blikken.

‘Atelier in beeld’ biedt ook een unieke kans om kennis te maken met de plek van artistieke creatie en in gesprek te gaan met de kunstenaars in hun eigen creatieve habitat. Het publiek ontdekt de werk- en denkprocessen van een veelzijdige groep kunstenaars die actief zijn in schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, design, grafiek, streetart, kalligrafie, keramiek, textiel en een breed scala aan andere kunstvormen.

Terra

Keramiekatelier Terra verhuisde in september van vorig jaar van buurthuis De Wieke naar een grotere en meer geschikte locatie in de Hoogstraat 46c. “In het atelier komt een 50-tal mensen werken”, verduidelijkt lesgeefster Trui Busschaert. “Van jong tot iets ouder. Van beginner tot kunstenaar. Er wordt zowel figuratief gewerkt als gebruiksgoed gemaakt. Terra is een vrije atelierwerking.”

“Er zijn lessen op maandag-, dinsdag- en donderdagnamiddag, telkens van 13 tot 16 uur, en op dinsdagavond van 19 tot 22 uur. Belangrijk om te weten is dat er geen enkele basiskennis vereist is om deel te nemen aan deze werking. Je leert de basistechnieken van boetseren en glazuren en mag experimenteren met verschillende vormgevingen en werkwijzen. Wij stellen onze werking voor op zaterdag 4 mei van 11 tot 18 uur.”

Hendrik Gardyn

Hendrik Gardyn stelt op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 11 tot 18 uur zijn atelier in de Guido Gezellelaan 23 open. “Entiteiten die verdwalen in een oceaan van goedkope gevoelens maar toch op zoek blijven naar duurzame emoties. Alsook luchtiger werk. Omschrijven is moeilijk”, blijft de kunstenaar ietwat mysterieus over zijn werk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier