Julio stelt thuis kunstwerken tentoon

Julio met één van zijn potloodtekeningen en één van zijn schilderijen die te zien zullen zijn op de expo. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Julio Maetens (75) woont samen met zijn echtgenote Marleen Roggemans in de Cassierslaan in Houthulst. Julio is een selfmade kunstenaar die verrassend mooie tekeningen en schilderijen tevoorschijn tovert. Op 25 en 26 mei stelt hij bij hem thuis tentoon.

Vorig jaar exposeerde Julio voor het eerst in zijn garage. Iedereen was er welkom om kennis te maken met zijn kunst, het werd een succes. Intussen stond hij ook op de Kerstmarkt bij De Vleugels en is hij van plan nog op andere plaatsen te exposeren.

“Tekenen zit me in het bloed. Mijn opa was een gedreven man die ervan hield iets moois te creëren. Ik was heel vaak bij hem en hij stimuleerde het tekenen. De gedrevenheid en de passie om mooie dingen te maken, erfde ik van hem”, lacht Julio. De meeste werken van Julio zijn in potlood. Tussendoor maakt hij ook een schilderij met acrylverf. Voor zijn tekeningen vindt hij inspiratie in de natuur, in zijn schilderijen durft hij wel eens abstract te gaan.

Anders creatief

“Inspiratie vind ik overal. Waar ik ook kom, ik zie altijd wel iets dat de moeite waard is, iets waar mijn oog op valt en wat ik mooi vind. Dat ga ik dan later tekenen. Van zodra ik een potlood vastneem, heb ik wel inspiratie om iets te tekenen”, vertelt Julio. “Daarnaast ben ik heel vaak creatief bezig met andere dingen. Zo wou mijn vrouw graag een speciale luster. Die heb ik dan speciaal voor haar gemaakt.” (ACK)

De kunstwerken van Julio zijn te bewonderen op 25 en 26 mei telkens van 10 tot 18 uur in Cassierslaan 43 in Houthulst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier