Gentenaar wint 5.000 euro met internationale wedstrijd Input/Output

Prijswinnaars Fabrice Souvereyns en Miguel Angel Escobar met Cultuurschepen Nico Blontrock, juryvoorzitter Patrick Ronse en Filip Strobbe en Jan Verhaeghe van Cultuurcentrum Brugge. © CGRA
Redactie KW

Met de versoepeling van de coronamaatregelen kon Cultuurcentrum Brugge opnieuw de draad oppikken van de tweejaarlijkse internationale wedstrijd voor jonge actuele beeldende kunstenaars. Fabrice Souvereyns is de nieuwe laureaat Input/Output 2021.

Uit 57 dossiers koos de jury het werk van 22 kunstenaars, dat nu te zien is op een tentoonstelling in de Poortersloge. Fabrice Souvereyns (26) uit Gent behaalde de eerste prijs, goed voor een cheque ter waarde van 5.000 euro. Deze kunstenaar werkt uitsluitend met potlood, gom en breekmes. Hij wist de jury te overtuigen met twee originele en heel subtiele tekeningen.

De aanmoedigingsprijs ter waarde van 1.500 euro was voor de Colombiaan Miguel Angel Escobar. Hij nam deel met een veelgelaagde twee-kanaalsvideo die van start gaat met beelden van een leeuwensculptuur in het Warandepark in Brussel.

Input/Output 2021 loopt nog tot en met zondag 21 november in de Poortersloge, Kraanrei 19, 8000 Brugge, van donderdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur. Gratis toegang.

(CGRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier