Geef zelf je mening over zes ontwerpen voor kunstwerk op Zeebrugse rotonde

De verschillende ontwerpen werden deze week voorgesteld. © SR
Redactie KW

Op de rotonde in Zeebrugge die naar de Strandwijk of haven leidt, komt een kunstwerk. Opvallend: de passanten kunnen hun mening geven over de zes ontwerpen die momenteel op tafel liggen.

De Vlaamse overheid trekt 60.000 euro uit voor het project, de Port of Antwerp Bruges 30.000 euro, Artes 10.000 euro, Unizo Brugge 10.000 euro en de stad Brugge 12.000 euro. “Een aantal kenners heeft een voorselectie gemaakt. Ze hebben zes ontwerpen geselecteerd die nu voorgesteld worden op infoborden die aan het begin van de Zeedijk staan ter hoogte van de Saint-Georgesdaywandeling. Passanten kunnen via een QR code op de borden reageren op de voorstellen. Het gaat om Tide Bell van Paul Casaer, Room for the harbeacher van het Brugse Architectuuratelier Dertien 12, A pink sky forever and everyone van Huber Huber uit Zwitserland, het Strandhuis van de Amerikaan Coror Mc Nally, Radarlove van Kelly Schacht en tenslotte Oasis van Filip Vervaet”, vertelt de Brugse burgemeester.

In december buigen de partners zich over de uiteindelijke keuze. De realisatie van het kunstwerk start ten laatste in de tweede jaarhelft van 2023 om klaar te zijn tegen maart 2024. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.