Expo rond Yvonne Serruys maakt kans op publieksprijs Ultimas: “Stemt ons zeker blij en trots”

De tentoonstelling van CC De Steiger en UGent maakt kans op de Publieksprijs van de Vlaamse Cultuurprijzen Ultimas. © JDr
Redactie KW

Het succes van de expo ‘Yvonne Serruys. Beeldhouwer van de nieuwe vrouw’ die in 2023 liep lijkt nog niet voorbij. De tentoonstelling van CC De Steiger en UGent maakt namelijk kans op de Publieksprijs van de Vlaamse Cultuurprijzen Ultimas.

Meer dan 7.500 mensen zakten in het najaar van 2023 af naar Menen voor de tentoonstelling ‘Yvonne Serruys. Beeldhouwer van de nieuwe vrouw’. Een groot succes voor de expo rond de in Menen geboren kunstenares. Jarenlang werkten CC De Steiger en professor Marjan Sterckx van de UGent samen om het leven en werk van Serruys in beeld te brengen.

Succes blijft duren

De tentoonstelling is dan wel afgelopen, het succes blijft duren. De expo is namelijk genomineerd voor de Ultimas-publieksprijs.. “Het stemt ons zeker blij en trots”, zegt directeur van CC De Steiger Chiel Vandenberghe.

Nog altijd willen ze in Menen blijven inzetten op de figuur Yvonne Serruys. Naast de tentoonstelling werden daarom ook een boek en stadswandeling voorgesteld. “Ook in de toekomst blijven we inzetten op het nalatenschap van Yvonne Serruys, met diverse initiatieven in binnen- en buitenland.” (JDr)

Nog tot en met 5 april kan gestemd worden voor de eerste ronde voor die categorie van de Vlaamse Cultuurprijzen. Daarna blijven nog twintig kanshebbers over die het tegen elkaar opnemen in een nieuwe stemronde die loopt van 11 april 2024 tot en met 22 april.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier