https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ann-Sophie Deldycke haalt internationaal zilver als foodfotograaf: “Respect voor hun zware stiel”

Ann-Sophie Deldycke is een 33-jarige Brugse die haar passies voor fraaie fotografie en lekker eten al jaren combineert met food photography.© Foto Davy Coghe
Ann-Sophie Deldycke is een 33-jarige Brugse die haar passies voor fraaie fotografie en lekker eten al jaren combineert met food photography.© Foto Davy Coghe
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Wat hebben appels en garnalen gemeen? Voor fotografe Ann-Sophie Deldycke boden ze in de lockdowns inspiratie om haar lens scherp te stellen. Dit resulteerde in een internationale prijs en enkele lokale tentoonstellingen.

Een appeltje smaakt altijd, weten diëtisten overtuigd te vertellen. Een van de meest bekende appels draagt de naam Pink Lady, een merk dat het wereldwijd uitstekend doet, ook in onze supermarkten. Daarom organiseert Pink Lady jaarlijks de ‘Photographer of the year’-wedstrijd. Normaal is Londen de gaststad, maar omwille van de tiende verjaardag werd uitgeweken naar de Engelse stad Bristol.

Ann-Sophie Deldycke is een 33-jarige Brugse die haar passies voor fraaie fotografie en lekker eten al jaren combineert met food photography . In het verleden behaalde ze er internationaal al prijzen mee. Onlangs werd haar trofeeënkast nog uitgebreid. Tijdens een online ceremonie kreeg ze te horen dat ze tweede werd in de categorie ‘Female photographer of the year’ met haar foto ‘The proof is in the pudding’. Bijzonder, want er bereikten inzendingen uit liefst 77 landen de organisatoren.

“De bekroonde foto is er een van mijn project ‘Eat this!’”, legt Ann-Sophie uit. “Je ziet een dame aanstalten maken om met een keu een roze pudding te raken in een oud Brugs herenhuis, terwijl haar jonge dochter doet wat kinderen doen: volwassenen nabootsen. Haar nagels zijn gelakt en ze doet alsof ze rookt.”

‘Geirnoars’

Het in beeld gebrachte gerecht creëerde Ann-Sophie Deldycke samen met patissier en foodstyliste Celina Kleinert. In cultureel centrum De Branding in Middelkerke stelde de Brugse haar foto’s van het project ‘Eat this!’ al tentoon.

“Vanaf juni tot september zijn de foto’s op verschillende locaties te zien in Brugge. Meer info volgt op mijn website” Momenteel loopt er ook een tentoonstelling over de Zeebrugse garnaalvissers in de oude vismijn van Zeebrugge. Die is gratis te bezichtigen en is volledig coronaproof, want in openlucht.

“Je ziet wat kinderen doen: volwassenen nabootsen”

Voor deze tentoonstelling ging Ann-Sophie 24 uur mee met De Goede Hoop. Dit vaartuig is al veertig jaar lang eigendom van het vissersgeslacht de Dumtjes. Bijna 200 dagen per jaar varen de vissers uit om geirnoars in hun netten te klissen. “Ik heb enorm veel respect voor het métier van Kurt, Peter en Kain”, aldus Ann-Sophie. “Ze bedrijven een prachtige, maar zware stiel. Vergeet niet dat ze op zee om de twee uur hun netten moeten binnenhalen, zowel overdag als ’s nachts.”

De expo ‘De Zeebrugse garnaalvissers’ waarvoor Ann-Sophie Deldycke financiële ondersteuning kreeg van de diensten Lokale Economie en Toerisme van de stad Brugge, loopt nog tot en met 30 september met als eyecatcher een foto van visser Peter van drie op zes meter.

Meer info: https://www.annsophiedeldycke.be

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten