Krijgen we een Slimste West-Vlaming?

Ella Leyers, Delphine Lecompte en Catherine Van Eylen. (foto Vier)
Bert Vanden Berghe

Vanavond is er de finale van De Slimste Mens op Vier. We zijn nu al zeker dat de winnaar een vrouw wordt, maar er is ook nog één kans op drie dat het een West-Vlaamse wordt.

Nog drie kandidaten schieten over in de populaire quiz op Vier. Gisterenavond moest Liesbeth Van Impe, hoofdredactrice van Het Nieuwsblad, de quiz verlaten. Zij werd geboren in Roeselare en groeide op in Zwevezele. Liesbeth schreef dit seizoen wel het record van de hoogste score ooit op haar naam.

Woensdagavond werd de Brugse dichteres Delphine Lecompte de Slimste Mens. Ook zij legde al een indrukwekkend parcours af tijdens deze tv-quiz.

Vanavond neemt Delphine het in de finale op tegen Catherine Van Eylen, die al een hele tijd bewijst dat ze over flink wat kennis en de nodige stressbestendigheid beschikt. Ook Ella Leyers sluit donderdagavond aan bij de finalisten. Zij heeft het record aantal deelnames beet en is een te geduchten concurrente.

Als Delphine wint krijgen we een vierde West-Vlaamse winnaar en een eerste West-Vlaamse winnares in de geschiedenis van het programma. In de afgelopen 17 seizoenen behaalden Wouter Deprez, Tomas Van Den Spiegel en Xavier Taveirne de titel van De Slimste Mens. Of er nu een West-Vlaamse wint of niet, sowieso wordt het een heel straffe winnares…

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.