Krijgen we dan toch een West-Vlaamse Mol (of winnaar)?

Bas haalde al eerste een finaleticket en kon zorgeloos naar de eliminatieronde. (Foto Vier)
Bert Vanden Berghe

De finalisten voor de Mol zijn gekend. Net als vorig jaar stoot er opnieuw een West-Vlaming door. Is Bas, afkomstig van Gits bij Hooglede, de winnaar of dan toch De Mol?

“En daarmee ligt de laatste West-Vlaming uit het spel”, poneerde Gilles Van Bouwel een paar weken geleden in Café De Mol, tegenover Joke, de Tieltse deelneemster van vorig jaar. Martijn mocht dan wel een uitgesproken West-Vlaming zijn, ook Bas is wel degelijk uit onze provincie afkomstig. In het dagelijks leven woont de 32-jarige headhunter in Sint-Gillis, maar tot zijn 18de woonde hij in Gits. Door zijn drukke job komt hij slechts om de paar weken naar zijn geboortedorp.

Krijgen we dan toch een West-Vlaamse Mol (of winnaar)?

Bas Moeyaert is de zoon van dokter Chris Moeyaert en Lieve Verschaeve. Hij heeft ook nog twee broers: Korneel en Benjamien. Vanuit zijn job kan hij anders mensen lezen, wat bijzonder handig is in een spel als De Mol. Als hij De Mol zelf niet is, dan maakt hij evenwel grote kans om als eindwinnaar uit de bus te komen. “Het voordeel van mijn job is dat ik ook de juiste vragen moet stellen en mensen moet proberen te doorgronden en aan te voelen”, liet hij eerder al optekenen in Krant van West-Vlaanderen. “Maar het is wel intens. Ik denk dat de kijker nog geen tiende ziet van hoe intens het aanvoelt als kandidaat. Er zijn zoveel verschillende lagen: het individueel belang, dat van de groep, het geld, de zoektocht naar de mol…”

Krijgen we dan toch een West-Vlaamse Mol (of winnaar)?

Bas bleef al de hele reeks onder de radar, maar werd al bij de eerste aflevering door het publiek én priester Pieter – De Mol 2018 – als hoofdverdachte bestempeld. Zowat iedereen kwam daarna ook in het vizier, maar het is wel opvallend dat Bas de hele tijd zijn focus behield en het nu schopt tot de finale. Bij het kaartspel, waar hij zijn vrijstelling haalde, bewees hij die koelbloedigheid nogmaals. Bij de eliminatie moest de populaire Joeri afscheid nemen. Bas gaat nu naar de finale met piloot Axel en spoedarts Elisabet. Krijgen we na winnaar Lloyd en Mol Pieter opnieuw een West-Vlaming die de hele reeks naar zich toe trekt? Volgende zondag weten we eindelijk hoe de vork aan de steel zit…

Krijgen we dan toch een West-Vlaamse Mol (of winnaar)?

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.