Kortrijk is gastheer voor allereerste Belgian Game Awards

© BELGA
Redactie KW

Op de grote internationale beurs Gamescom in Keulen kondigde Vlaams minister Sven Gatz de Belgian Game Awards 2019 aan. Met die nieuwe onderscheidingen wil de Vlaamse regering de almaar groeiende gamingsector een duwtje in de rug geven. De 1UP Conference in Kortrijk, de grootste gamingbeurs van ons land, vormt het decor op 15 februari volgend jaar.

Vlaams minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Sven Gatz (Open VLD), kondigde vandaag op Gamescom in Keulen de Belgian Game Awards 2019 aan. Deze zullen op 15 februari 2019 door William Boeva uitgereikt worden tijdens 1UP Conference in Kortrijk Xpo. De nieuwe awards vormen een van de speerpunten in het “Actieplan Gaming” van de minister.

“Onze Vlaamse gamesector kan je vergelijken met onze Rode Duivels enkele jaren geleden“, legt minister van Media Sven Gatz uit. “Ze hebben veel talent en een enorm potentieel. Met de Belgian Game Awards zetten we dat extra in de verf en hopen we nieuwe generaties van ontwikkelaars te inspireren.”

Registreren

“Dit is goed nieuws voor de steeds groeiende gamingsector in België”, vertelt Dave Van de Maele, managing partner van Cronos Interactive en organisator van 1UP Conference. “Hiermee kunnen we het harde werk van beginnende en gevestigde ontwikkelaars bekronen en ons land nog meer op de gamingkaart zetten”.

Tijdens de Belgian Game Awards zal een gereputeerde jury verschillende categorieën binnen het Belgisch gamingwereldje bekronen. “We roepen ontwikkelaars en mensen die willen uitpakken met hun werk op om zich te registeren op de website van 1UP Conference“, aldus Dave Van de Maele nog. “Door de steun van zowel de Flemish Games Association (FLEGA), de Wallonia Games Association (WALGA) als Screen.Brussels zijn alle landsdelen vertegenwoordigd en rekenen we op een grote opkomst van nieuwe en gevestigde talenten die België rijk is.”

1UP Conference

De uitreiking vindt niet toevallig plaats tijdens 1UP Conference, de grootste gamingbeurs van België. Dit nieuw tweedaags game-evenement richt zich op zowel liefhebbers als (future) professionals. Verspreid over verschillende hallen van Kortrijk XPO geeft 1UP Conference een platform aan gaming in al zijn vormen en stijlen. Naast internationale sprekers, is 1UP Conference een uitgelezen kans voor iedereen die zijn of haar carrière in de gamingindustrie een boost wil geven. Verder worden er verschillende wedstrijden opgezet en kan je in een grote expositie alles ontdekken over de nieuwste evoluties in games, eSports en virtual reality.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier