Koppel moet al voor echte start van verbouwprogramma op VTM vertrekken

Voor de koppels werd het een aflevering vol verrassingen. (Foto VTM)
Voor de koppels werd het een aflevering vol verrassingen. (Foto VTM)
Bert Vanden Berghe

In de eerste aflevering van het nieuwe VTM-programma Huis Gemaakt werd al snel duidelijk dat de strijd om een eigen huis bikkelhard wordt. Het jonge koppel uit Bavikhove moest al meteen hun koffers pakken, nog voor er één steen verlegd werd in huis.

Vanaf 3 maart kunnen we op VTM het programma Huis Gemaakt volgen, waarbij jonge koppels een huis moeten renoveren. De beste wint op het einde van de rit een eigen huis. Negen koppels verbouwen op drie koppels een huis, waaronder ook in Kortrijk. Daar moesten twee koppels uit het Kortrijkse het tegen elkaar opnemen.

De eerste aflevering van Huis Gemaakt bracht de koppels vanavond meteen van de ene verrassing in de andere. In Kortrijk en Laakdal kregen ze niet alleen het vervallen pand te zien dat ze eigenhandig zullen moeten verbouwen, ze kregen ook te horen dat ze met 3 per pand de strijd tegen elkaar zouden aangaan en dat 1 van hen al onherroepelijk zou afvallen nog voor de eerste muur is gesloopt. En dat gebeurde vanavond ook. Het eerste koppel uit Kortrijk, Charlotte en Thibaut, kon juryleden Cerina Marchetta en Gert Voorjans het minst overtuigen met hun maquette en moest Huis Gemaakt meteen verlaten.

Charlotte en Thibaut moeten het programma al verlaten nog voor de wedstrijd echt losbarst. (foto VTM)
Charlotte en Thibaut moeten het programma al verlaten nog voor de wedstrijd echt losbarst. (foto VTM)

Voor Femke & Tobias en Harry & Jerina gaat de strijd in Kortrijk verder. Voor de koppels uit Laakdal en Lokeren is het nog bang afwachten, want volgende week valt ook daar telkens één koppel af. Aan enthousiasme ontbreekt het de kandidaten alvast niet: het andere Kortrijks koppel was bijzonder gemotiveerd toen ze het Kortrijkse pand bezochten.

Huis Gemaakt: elke woensdag om 20.40 bij VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.