Jasmien zingt in Malmo: Warme West-Vlaamseverhalen voor het goede doel

De West-Vlaamse singer-songwriter Jasmien Aernout (32) maakt op 7 december van Malmo koffie- en conceptstore een warme huiskamer voor De Warmste Week.

Jasmien Aernout. © JCR

December is de maand bij uitstek om samen te komen rond de warme gitaarklanken van Jasmien Aernout. Ten voordele van De Warmste Week brengt ze bij Malmo koffie- en conceptstore haar verzamelde indrukken tijdens een onderhoudend West-Vlaams optreden. Ze komt met ouder en nieuw werk: meezingers, hartenpakkers en hartenbrekers. De sterkte van Jasmien? Ze zingt in het West-Vlaams.

“Ik heb nog nooit eerder iets op poten gezet voor de inzamelactie van Studio Brussel. Toen Hilde en Morgan met de vraag kwamen om iets te doen, zag ik een concertje meteen zitten. Ik zing sinds een paar jaar in het West-Vlaams. In 2015 bracht ik mijn eerste cd ‘Geboetseerd’ uit. Tijdens concerten probeer ik de soms zwaardere teksten van mijn liedjes af te wisselen met verhalen en weetjes met een grappige ondertoon. Ik hou van het gezellige huiskamergevoel en dat zal bij Malmo niet ander zijn”, aldus Jasmien.

Tijdens optredens gaat Jasmien graag in gesprek met haar publiek en vertelt ze op eigen bescheiden wijze verhalen en weetjes. “Het vertrekpunt is simpel: mezelf.” In kleine maar onverdunde liedjes beschrijft Jasmien haar licht bizarre kijk op de mensen, de dingen en de gebeurtenissen om zich heen. Die beschouwingen zijn soms even hilarisch als ruw of emotioneel.

Jasmien Aernout is van vele markten thuis: ze heeft een bachelor journalistiek, werkte in het onderwijs, een bibliotheek en boekhandel, is freelance journalist en copywriter, singer-songwriter en speelt toneel. Ze groeide op in Oostrozebeke, bleef na haar studies plakken in Gent en koos opnieuw voor een stad, nu Kortrijk. Ze behaalde een hoger diploma woordkunst aan de Academie voor Muziek en Woord in Izegem. Sinds haar vijftiende treedt ze op met eigen nummers.

Info: het optreden heeft plaats op 7 december om 20 uur in Malmo koffie- en conceptstore. Kaarten kosten 10 euro.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.