Is de Mol nu al ontmaskerd? Het is een West-Vlaming!

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Met Pasen herdenken christenen dat Jezus herrezen is, worden de chocoladeliefhebbers uitvoerig in de watten gelegd met de lekkerste paaseitjes en kunnen sportliefhebbers zich verheugen op een spetterende Ronde van Vlaanderen met Nederlander Niki Terpstra als verdiende winnaar. Molloten kijken echter uit naar de zoektocht naar Joke tijdens de tweede aflevering van… De Mol!

Eerst en vooral wil ik nog eens terugkomen op de allereerste aflevering die ik intussen nog twee keer terugzag. Vandaag is het Paaszondag en ik wil eens zondigen tegen de regel om op je hoede te zijn voor tunnelvisie.

Wie speelde vorige week toen alle kandidaten ‘levend begraven’ werden voor het kleinste bedrag, zodat hij daarna de boel kon saboteren (denk aan de telefonische communicatie met Joke die niet echt vlot verliep)? Wie scoorde in de tweede opdracht geen enkele korf tijdens de basketbalproef? Wie deed daarna zijn uiterste best tijdens de afdaling van het klif San Miguel de Allende – hij kwam samen met Bahador als laatste duo aan de beurt wat hen het voordeel gaf dat de hele groep hun spannende tweestrijd vanop de eerste rij kon volgen?

Mijn Mol trok aan het langste eind in best wel een scherpe tijd om vervolgens natuurlijk het verkeerde antwoord te geven zodat er toch geen geld in de pot kwam…

Antwoord: de 21-jarige student Lloyd Vermeulen uit Avelgem. Hij en niemand anders is volgens mij de Mol!

Opdracht 1

De jacht op Joke in Mineral de Pozos (niets verdiend)

Is de Mol nu al ontmaskerd? Het is een West-Vlaming!

Over naar de orde van de dag: de aflevering start met een speciale opdracht voor Joke. Zij kon twintig pasvragen in de wacht slepen door blanco schijfjes van een mol-logo te voorzien met behulp van een brandijzer. De groep moest dit proberen te vermijden, gevolg… een heuse klopjacht op de voortvluchtige dierenarts. De resterende acht beschikten over paarden, een pick-uptruck, een helikopter en paintballgeweren en naast Joke uitschakelen konden ze ook zelf geld verdienen!

Opvallend: de groep van Lloyd, Katrien en Jeffrey waren Joke al snel op het spoor, maar man-op-de-uitkijk Lloyd zag haar niet. Het kan de Mol weinig schelen als een kandidaat vier pasvragen in de wacht sleept natuurlijk, de Mol gaat immers nooit naar huis…

De pick-uptruck maakt dus rechtsomkeer en een vroege mogelijkheid om Joke uit te schakelen mislukt. Iets later merkt enthousiaste Channy, als passagier in de helikopter, Joke wel op en is de klopjacht pas écht begonnen!

Is de Mol nu al ontmaskerd? Het is een West-Vlaming!

Enkele meters verder wordt de Tieltse, met op zak acht pasvragen (ze loog, ze is er geen verloren!), onder schot gehouden. Ze doet een voorstel aan het jagende drietal om de buit te verdelen dat na veel vijven en zessen niet wordt aanvaard.

Hier maakt de West-Vlaamse een beoordelingsfoutje. In plaats van de buit gewoon eerlijk te verdelen (elk twee pasvragen), wil ze er ééntje exclusief voor haar houden. Die leugen wordt dus afgestraft want zeven deelt nu eenmaal niet zo gemakkelijk door vier als acht.

Eerste voorwaarde was dat ze niet werd afgeschoten, maar het is vooral Lloyd die hier doorduwt, het voorstel van Joke niet aanvaardt en het finale schot afvuurt: weg zijn de pasvragen en weg is het door de andere teamleden verdiende geld. Schutter Lloyd is voor sommigen de gebeten hond en hij zal zijn gevoelens ook uitspreken hierover voor de camera. Het is wat het is: niets verdiend, de Mol lacht weer eens in zijn vuistje!

Is de Mol nu al ontmaskerd? Het is een West-Vlaming!

Opdracht 2:

Kwestie van vertrouwen en baseball in Guanajuato

Gilles vraagt aan de groep wie ze vertrouwen en de keuze valt op Katrien en Jeffrey. Dit vertrouwen zal zeker nodig zijn, want het gelegenheidsduo krijgt alle molboekjes mee in een kistje, maar de kandidaten worden wel eerst geblinddoekt. Gilles is duidelijk: in de boekjes kijken heeft als resultaat dat er niets wordt verdiend, terwijl hun taak eigenlijk simpel is…

Een geblinddoekte stadswandeling, ondertussen goed opletten en achteraf drie vraagjes correct beantwoorden! Jeffrey oppert als eerste het idee om toch maar eens te piepen, maar Katrien gaat er niet op in. De rondleiding eindigt meer dan geslaagd: 3.000 euro in de pot, want alle vragen worden correct beantwoord!

Held van de dag

De zeven anderen dienen zich in twee te splitsen. Channy en Steve beantwoorden vragen op het niveau van het vijfde leerjaar, de vijf anderen nemen het op tegen de lokale jeugdploeg voor een partijtje baseball. Om geld in de wacht te slepen, dienen ze tijdens het spel ook rode balletjes te verzamelen via een doolhof, een ballenbad en het zenuwspel. Priester Pieter wordt de held van de dag door het beslissend alles-of-niets-punt te scoren: 2.300 euro verdiend!

Opvallend: Channy reageert grappig scherp op Steve bij zijn verkeerd antwoord en Lloyd heeft terug zijn Jacky Lafon-shirt aan.

Is de Mol nu al ontmaskerd? Het is een West-Vlaming!

Katrien en Jeffrey zijn zé-ker de Mol niet, want kijken in de molboekjes ging die zeker gedaan hebben. Pascale en Joke speelden supergoed baseball, heerlijk om zien die focus bij die twee!

5.300 euro verdiend tijdens deze tweede aflevering en Joke is dus terug bij de groep, wat wil een mens nog meer? “Iedereen gelukkig, tijd voor een feestje” denk je dan, maar Gilles De Coster heeft iets anders in gedachten: tijd voor een nieuwe executie! Scherm na scherm wordt getoond en het rode is uiteindelijk voor Channy, de benjamin van de groep. Ze gaan in Mexico haar jeugdig enthousiasme missen, maar de vlotte Limburgse moet spijtig genoeg naar huis…

Tot volgende week!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op facebook: https://www.facebook.com/groups/Mollengroep/