Huis van het Kind in Meulebeke zet in op raamverhalen

Nico Landuyt en Rik Priem bij het startraam aan de bib. (foto Luc)
Nico Landuyt en Rik Priem bij het startraam aan de bib. (foto Luc)
Redactie KW

Tot 27 juni loopt er in Meulebeke een boeiende raamverhalenwandeling met als thema ‘Het huis met de gele deur’, naar het gelijknamige boek. De wandeling doet in het centrum 18 ramen aan over een afstand van 3km. Start- en eindpunt bevinden zich aan de Vondelbib.

“De wandeling is gestoeld op het boek ‘Het huis met de gele deur’ van Hanne Luyten”, zegt jeugdconsulent Nico Landuyt. “Het kleurrijk prentenboek is geïnspireerd op de dagelijkse beslommeringen die tot het gezinsleven behoren. De ramen die aangedaan worden, geven telkens een pagina uit het boek weer. Ouders kunnen het verhaal makkelijk voorlezen.”

De interactieve wandeling is bedoeld voor ouders met kinderen tot 12 jaar. Er zijn zoekertjes, doe-opdrachten en quizvragen. Bij iedere stopplaats krijgt je telkens het adres voor de volgende raamlocatie. De winnaar ontvangt het gesigneerd boek ‘Het huis met de gele deur’. Onderweg kan je ook QR-codes scannen die meer info geven over de kinderopvang in onze gemeente, de lagere scholen, vrijetijdsbesteding, kinderhulp… Er wordt gevraagd aan de deelnemers om een balpen en een smartphone met QR-code lezer mee te brengen.

Doorverwijzen

“Deze wandeling belicht op een leuke manier het aanbod dat er voor kinderen en opvoeders bestaat in onze gemeente”, gaat schepen Rik Priem verder. “Met Huis van het Kind willen we ouders ondersteunen bij de zorgen en de opvoeding van hun kinderen. Samen met heel wat partners proberen we dan een antwoord te vinden of verwijzen we de ouders door naar de juiste organisatie voor het probleem.” (LB)

Info: huisvanhetkind@meulebeke.be, 051 48 83 46, 051 54 13 23 of kinderopvang@meulebeke.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten