Het Zesde Metaal met bijzonder presentje voor Love Your Local Record Store

Wie een exemplaar wil, moet snel zijn. Er zijn slecht 400 exemplaren. © gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Op de Love Your Local Record Store-dag op 20 juni brengt Het Zesde Metaal een gelimiteerde ten inch met twee tracks en een ets van Strook uit.

Door het coronavirus moest ook Record Store Day dit voorjaar uitgesteld worden. Deze dag geldt alsde jaarlijkse hoogmis van de onafhankelijke platenzaak. Bij wijze van alternatief organiseren de Belgische en Nederlandse onafhankelijke platenwinkels dit weekend het meer bescheiden Love Your Local Record Store.

Met ondersteuning van Record Store Day zal er op die dag een aardig aanbod aan lokale titels exclusief worden aangeboden in onafhankelijke platenzaken. Via deze link vind je een overzicht van de deelnemende platenzaken: http://recordstoreday.be/stores.

400 exemplaren

Unday Records, de platenfirma van Het Zesde Metaal, brengt op zaterdag 20 juni een gelimiteerde ten inch van de groep rond Wannes Cappelle uit. Op de ene kant staan ‘Stempel’ en ‘Slaven van het Leven’, twee tracks die nog niet eerder op vinyl uitkwamen.

Op de andere kant staat een ets van Stefaan De Croock alias Strook, de Brugse kunstenaar die ook de hoes van ‘Skepsels’, het jongste album van Het Zesde Metaal, maakte. In totaal zijn er 400 gestempelde en genummerde exemplaren te koop, enkel in onafhankelijke platenzaken. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.