Het Zesde Metaal en Brihang geven startschot van Depart XXL in Kortrijk

Op dit evenementenplein kunnen de concerten coronaveilig doorgaan. © GF
Redactie KW

Depart XXL, het eerste coronaproof evenementenplein van het land, opent op 26 september zijn deuren. Met Het Zesde Metaal op zaterdag en Brihang op zondag is het West-Vlaanderen boven in het openingsweekend. Concertorganisator Wilde Westen neemt de organisatie op zich. Tickets kopen kan vanaf zaterdag 19 september om 12 uur.

Het kan weer! Evenementen organiseren voor meer dan 400 personen is eindelijk weer mogelijk en Kortrijk is de eerste die dit zal doen op het coronaproof ingerichte evenementenplein Depart XXL op Kortrijk Weide. Wilde Westen neemt de organisatie van het openingsweekend in handen en wist hiervoor twee West-Vlaamse artiesten van topniveau vast te leggen.

Enthousiast

Op zaterdag 26 september vindt het openingsconcert plaats. Het Zesde Metaal treedt er om 20.30 uur op (deuren open om 19 uur). Op zondag komt Brihang om 17 uur (deuren open om 15.30 uur) optreden. Met deze twee optredens geeft Kortrijk het startschot om cultuur en evenementen weer een boost te geven. Een voorbeeld dat hopelijk ook in de rest van het land snel wordt gevolgd.

De artiesten zijn alvast enthousiast. “We zijn blij volgende week opnieuw voor een groot publiek te mogen spelen. Onze fans, de festivals, we hebben ze waanzinnig hard gemist. Hoezeer we onze ziel ook steken in het maken van een plaat, het is pas op het podium dat die liedjes echt tot leven komen live!”, klinkt het bij Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal.

Tickets

De toeschouwers worden verdeeld over drie compartimenten van 400 personen. Elk compartiment heeft een eigen in- en uitgang, een aparte bar en een apart toilet zodat de bezoekers niet in contact komen met andere compartimenten. Wel kunnen toeschouwers niet zelf drank gaan bestellen aan de bar. Elke bubbel kan een QR-code scannen waarmee men de menukaart kan bekijken, kan bestellen en meteen kan afrekenen. De bestelling wordt tot aan de bubbel gebracht.

Tickets kopen voor beide optredens kan vanaf zaterdag 19 september om 12 uur via de website van Wilde Westen op www.wildewesten.be. Hier vind je ook meer info over de optredens zelf. Tickets bestellen kan per concertbubbel van minimum 1 en maximum 5 personen. Er zijn 1.200 tickets beschikbaar per evenement.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.