“Het kan er soms luid aan toe gaan”

Redactie KW

De trailer voor de avondvullende evocatie ‘Sente Offensief’ van 14 november werd zaterdag ingeblikt. Dirk Huysentruyt (54) en zoon Simon (25) zorgden respectievelijk voor de regie en het camerawerk.

Op 14 november vindt in Sente een groots evenement plaats in het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Ter promotie van dat evenement is voorbije zaterdag een trailer opgenomen. “Hoewel we op het allerlaatste moment nog van locaties moesten veranderen, is alles toch goed verlopen”, zegt regisseur Dirk, die graag in het Sterrebos in Rumbeke had gefilmd. “We hadden er de toestemming voor, alleen vond er die dag ook een paaseierenraap plaats. Dirk en Simon werkten vorig jaar ook mee aan Sentement, de film over Sente. “Van daaruit is de vraag gekomen om ook nu met ons twee de trailer voor ‘Sente Offensief’ in elkaar te knutselen.”

In het filmpje zijn twee mannen te zien op een kerkhof. “Een van hen zit in een rolstoel en wordt geduwd door de ander”, zegt Dirk. “Iets verderop op het kerkhof zijn twee jonge kinderen onder wie mijn zoontje Brecht (11) oorlogje aan het spelen. Die oudere man is zo verontwaardigd en krijgt meteen een flashback naar ‘zijn’ oorlogstijd. Met deze trailer willen we de Sentenaren warm maken voor het initiatief.”

Vuurwerk

Vader en zoon samen op de set, dat zorgt af en toe voor vuurwerk. “Het kan er soms luid aan toe gaan, vooral van mijn kant dan”, lacht Dirk. “Als regisseur weet ik perfect waar ik naartoe wil maar soms zijn bepaalde zaken technisch gewoonweg niet mogelijk. En dan is Simon er om mij een beetje in te tomen.”

De voorstelling van de trailer wordt verwacht in september. “We gaan de dvd met de trailer gratis verspreiden in de bussen in Sente om op die manier de mensen warm te maken voor ons initiatief van 14 november”, besluit Dirk.

(NVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.