Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Marc Denys
Marc Denys Gepassioneerd mollenvanger uit Handzame

De Mol heeft ons wekelijks getrakteerd op een superleuke weekendafsluiter, maar zondag weten we eindelijk wie ons al die tijd om de tuin heeft geleid.

Met tien kwamen ze aan de start, onder wie maar liefst vier West-Vlamingen! Het was vooral Pieter die over de tongen ging. Mocht een priester wel aantreden in een spel waarvoor je moet liegen om te winnen? Maar wat niemand toen wist (en voor mogelijk hield), was dat Pieter een geheim (zie ook de zevende aflevering van afgelopen zondag) met zich meedroeg. Hij hoeft helemaal niet te liegen om te winnen, want… hij is de Mol!

Pieter kende een rustige start. Tijdens de eerste twee afleveringen kwam hij samen met Baha bovengronds (Levend begraven), klungelde hij samen met Steve en opnieuw Baha met het ijzer om geld te smeden (de klopjacht op Joke) en liep hij als enige een homerun tijdens het baseballen. Vooral die actie deed veel mollenjagers zijn naam definitief schrappen uit het lijstje verdachten. Onterecht, want uiteindelijk bracht die fysieke krachtinspanning slechts 300 euro op voor de groep.

Alles onder controle

Toen zagen we nog de goedlachse Pieter, die alles onder controle heeft. Hij werd natuurlijk ook geholpen door een groepje pseudo-molletjes (Baha, Steve…), kandidaten die soms bizarre antwoorden gaven (Pascale, Steve, Lloyd) en Jeffrey, die met zijn originele T-shirtkeuze precies op voorhand wist welke opdrachten die dag op het programma stonden.

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

En dan heb ik nog niets geschreven over dierenarts Joke uit Tielt. Zij trok van bij de start alle aandacht naar zich toe. De eerste 2.500 euro ging verloren, bij de afdaling ging ze resoluut voor de omslag met een heuse affiche en een bikkelharde klopjacht tot gevolg en ze viel op met haar constante honger naar vrijstellingen en pasvragen!

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

De derde aflevering zette echter alles op zijn kop. Op het racecircuit van Leon sprak Gilles de groep ‘s morgens toe en legde uit dat hij een chauffeur en een copiloot zocht. Jeffrey ging rijden, logisch… het is zijn beroep. Maar wie werd zijn copiloot? En toen kwam Baha met een voorstel dat Pieter daarna volledig van slag ging brengen… Waarom Jeffrey niet zelf zijn copiloot laten kiezen uit de kandidaten met wie hij het best mee overeenkomt en volledig vertrouwt? Jeffrey koos dus Pieter en het duo beleefde een heerlijke spelmoment. Pieter van boven op de wagen, terwijl Jeffrey volle gas gaf op het circuit, wat een avontuur! Nog geen vuiltje aan de lucht dus…

De derde aflevering zette alles op zijn kop

Nadat alle kandidaten hun 20 vragen hadden opgelost tijdens de eliminatie, diende de volgende opdracht zich al aan. In de luchthaven moesten de acht deelnemers een koffer kiezen met een deel van de pot als inhoud. Wie afviel, nam dat geld ook meteen weg uit de pot.

Het definitieve kantelmoment

Als extraatje gaf Gilles mee dat de afvaller ‘neen’ geantwoord had op de vraag of de Mol kinderen heeft. Hier liep het dus volledig mis voor Pieter, als een donderslag bij een heldere hemel betekende dit het definitief kantelmoment. Pieter wist natuurlijk van het dilemma, maar dat alles zo zou verlopen? Dat hij op deze manier moest afscheid nemen van zijn goede vriend Jeffrey?

Steve was de oorspronkelijke afvaller, maar kocht dit af via twee pasvragen. En Jeffrey, die zich opgeofferd had voor de groep, was de pineut. Je zag duidelijk dat dit een harde noot om kraken was voor Pieter, hij was echt van slag. Jeffrey was niet alleen de gangmaker van de groep, maar ook de topverdachte voor héél Vlaanderen. De Mol was nu zijn ideale bliksemafleider kwijt. De koffertjesopdracht stond ook op het programma om heel veel geld uit de pot te laten verdwijnen, maar ook dat werd een slag in het water. Pieter (2), Steve (2) en Joke (1) kochten pasvragen, maar Lloyd liet zijn koffer, ter waarde van 6.000 euro, volledig onaangeroerd.

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Zoeken met een vergrootglas

Vanaf dit moment was het dikwijls met een vergrootglas zoeken naar de goedgeluimde Pieter van bij de start. De rol als Mol bleek toch iets moeilijker dan gedacht. De goede voorbereiding van voor de start zal hier gelukkig wel zijn vruchten hebben afgeworpen. Pieter stelt zich meteen kandidaat voor de worstelopdracht (Aflevering 4 – Big Baha en Holy Pieter) en als je de mogelijkheid hebt, moet je zeker nog eens kijken hoe Pieter vooraf Baha wijst op die leuke affiche die daar hangt. Natuurlijk wist de Mol dat dit daar hing en het leverde leuke televisie op!

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Die innerlijke strijd kon de Mol gelukkig ook wegwerken met fysiek diep te gaan tijdens het pakjes afleveren (wel eerst toezien hoe Lloyd foute antwoorden blijft geven) en het trappen beklimmen bij de Torre Latinoamericano. Eerst de groep op het hart drukken dat gaan voor de vrijstelling géén enkel probleem vormt om dan zelf te willen starten vanuit de laagste, dus kansloze, positie.

Verontwaardiging en begrip tonen, spreken over een schuldgevoel omdat hij eerder voor pasvragen ging, gespeelde opoffering voor de groep: het hoort er allemaal bij.

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Van de vijfde aflevering onthouden we vooral de drive-in Coyote, waar Pieter resoluut voor het hoogste bedrag gaat, maar uiteindelijk niets verdient. Weeral de opoffering voor de groep. Maar ook geen confrontatie met lastige vragen van bezoekers uit België natuurlijk! Pieter (zou zijn broer het weten?) kon zo ook nog eens rustig overleggen met de makers van het programma.

Pieter won tot aan de koffertjesopdracht heel veel geld, maar daarna bijna niets meer

De zesde aflevering duwt Pieter Lloyd naar die veel te moeilijke superronde bij het Rad van Fortuin (alles ingezet en niets gewonnen) en op het einde wint hij de vrijstelling die hij niet eens nodig had. Pieter won tot aan de koffertjesopdracht met zijn inzet voor de groep heel veel geld, maar daarna bijna niets meer.

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

De zevende aflevering en Pieter (en Baha) lieten de teugels wat vieren. Het waren vooral Pascale en Lloyd die tijdens de triatlon diep gingen om uiteindelijk 2.000 euro te verdienen. Het inschatten van de situaties verliep wonderwel, maar op het eind van de aflevering was er nog dat… geheim! Het geheim van Mol Pieter!

Een vergiftigd geschenk

Natuurlijk liet de priester tijdens het eerste duel zijn torentje nogal onbehouwen in elkaar stuiken… De bedoeling was duidelijk: tijdens het finalespel wordt door twee kandidaten heel veel geld verspeeld om toch maar niet als eerste die kaars uit te blazen! Een unieke gelegenheid om de pot te plunderen, maar door Lloyd, die zich al rijk rekent als winnaar, kwam het niet zo ver. Bij 4.000 euro in de min vond hij het welletjes, hij blies als eerste de kaars uit en de overwinning kreeg Pascale zo in de schoot geworpen. Ze kreeg de kans om het geheim van de Mol te ontdekken, maar het draaide uit op een vergiftigd geschenk. Hoe is dit mogelijk?

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Molloten zoeken het soms in de kleinste details, maar hier zat de oplossing letterlijk in de vraagstelling van Gilles! Hij sprak van een ‘ultieme’ kans om héél dicht bij de Mol te komen. Op de foto heeft Pascale vier molboekjes vast, waaronder het rode van onze man uit Assebroek (Pascale had het gele exemplaar) en welk kleur had de telefoon? Rood natuurlijk! Zoek het dus nooit te ver!

Als Pieter alsnog niet de Mol is, heb ik alvast iets te biechten

Niet dat gefluit aan de andere kant van de lijn is die ‘ultieme’ kans om héél dicht bij de Mol te komen! Maar gewoon de kleur die overeenkomt met het boekje! Hoe zou je trouwens uit gefluit kunnen afleiden van wie dat komt? Arme Pascale, ze zat zo dicht bij de finale!

Het geheim is ontdekt: Pieter is de Mol

Zondag de grote finale en dan hebben we pas echt zekerheid! Als Pieter alsnog niet de Mol is, heb ik alvast iets te biechten. Zo durven twijfelen aan een priester, hoe is het mogelijk? In het andere geval… Alvast veel kijkplezier en laten we duimen voor Lloyd als winnaar!

Mollengroetjes,

Marc

Nog meer info vinden jullie in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.