Foto-expo ‘De zomer van 1936’ brengt Joseph Roth terug naar Oostende

Samenstelster van de foto-expo en oprichtster van het Vlaamse Joseph Roth Genootschap Els Snick en directeur Cultuur Martine Meire. © ML
Redactie KW

De expo in de Nieuwe Gaanderijen in Oostende brengt unieke foto’s van beroemde bannelingen uit nazi-Duitsland die aan onze kust, maar vooral in Oostende, aanspoelden.

Onder andere auteurs als Joseph Roth, Stefan Zweig en Imgard Keun, maar ook de kunstschilder Felix Nussbaum verbleven in die periode in Oostende. Zo is er de iconische foto waarbij de internationaal bejubelde bestsellerauteur Zweig vaderlijk de hand om de schouders van Joseph Roth, een van de grootste journalisten uit de Weimarrepubliek, legt. Ook hun logies komen in beeld, net als het strandleven in het interbellum. Schrijfster Els Snick heeft de foto’s geselecteerd. Zij is ook de oprichtster van het Vlaamse Joseph Roth Genootschap, schreef een boek over de auteur en journalist en vertaalde al verschillende van zijn werken in Nederlands. De expo loopt tot en met 19 augustus in de Nieuwe Gaanderijen op de zeedijk in Oostende en is vrij te bezoeken.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier